Incorporem noves referencies de VilaMuseu d’Alacant.

Incorporem noves referencies de VilaMuseu d’Alacant.
VilaMuseu que es la nova identitat de la Secció Municipal d’Arqueologia, Etnografia i Museus de la Vila Joiosa, ens ha fet arribar noves imatges del seu fons d’objectes egipcis o egiptiziants, trobats l’jaciment de Les Cassetes de la Marina Baixa.

Posted in MUSEUS, Peces | Leave a comment

El nou espai: Vilamuseu de La Vila Joiosa

El nou espai: Vilamuseu de La Vila Joiosa
Us presentem el dibuix del que sera la façana del nou museu a La Vila Joiosa. Amb el desig de ser estrenat el proper febrer de 2015. Vilamuseu és la nova identitat corporativa de la Secció Municipal d’Arqueologia, Etnografia i Museus de la Vila Joiosa, dins de la Regidoria de Patrimoni Històric. Actualment, s’està construint en el solar de l’antic Col·legi Dr. Esquerdo, del carrer Colón, en ple centre urbà, el nou edifici de Vilamuseu.

Posted in MUSEUS | Leave a comment

Tots els colors dels Udjat’s d’Eivissa

Tots els colors dels Udjat’s d’Eivissa
Magnifica mostra dels matisos, dels colors que poden du els amulets fets de pasta vidrada, perfectament poden competir amb el jaspi o l’esteatita, blaus, verds, grocs, cromatisme etern.
Tambe aixi es com podem gaudir dels 13 ulls d’horo que ens ha fet arribar el Museu Arqueologic d’Eivissa i Formentera.

Posted in Peces | Leave a comment

4 nous amulets antropomorfs amb cap de falcó

4 nous amulets antropomorfs amb cap de falcó
Sumem aquests 4 nous amulets d’Horo: Fill d’Osiris i Isis i venjador del seu pare, després de derrotar al seu assassí Set. Déu del Cel, se’l representa sota la forma de falcó, o simplement, amb el cap d’aquest animal. Adorat primitivament en diverses localitats del Delta, així com a Edfu a l’Alt Egipte. Se’l considerava el primer Rei d’Egipte, i se’l representa tocat amb la doble corona dels faraons. No és fàcil distingir els amulets que volen representar les figures de Horus i Re, que estaven tan íntimament units. L’única convenció és interpretar a Horo com la figura d’un falcó amb la doble corona dels faraons i els que tenen al disc solar sobre el cap com Re.

Posted in Peces | Leave a comment

Descobrim tresors dins del tresor de la Vila Joiosa

Descobrim tresors dins del tresor de la Vila Joiosa
Amb motiu de l’exposició que el Museu d’Arqueologia de Catalunya fa a la seva seu de Barcelona, oberta fins el primer de febrer de 2015, i que mostra el Tresors de la Vila Joiosa, nosaltres en hem descobert altres petits tresors dins d’ella.

Es tracta de varies peces, de varis amulets, d’objectes clarament egipticiants, dels que ja hem demanat mes dades al futur nou museu: Vilamuseu.
Varis ulls Udjat, un escarabeu, un alabastro i un penjoll, dit amb forma de pinya. Esperant mes dades, us adjuntem algunes imatges.

Posted in General | Leave a comment

9 Amulets del Nan Patec Panteo afegits al recopilatori, procedents del MAEF

9 Amulets del Nan Patec Panteo afegits al recopilatori, procedents del MAEF.
Els Patecs Panteos, es confonen en ocasions amb Bes. Estaven associats a altres divinitats com Isis i Neftis, per potenciar el seu poder profilàctic.
Nans deformes, com embrions humans, fills de Ptah. Deïtats menors protectores dels artesans, orfebres, escultors, metal·lúrgics i navegants, per exemple.
Podríem considerar els equivalents egipcis dels Cabiros fenicis i grecs. Aquests en realitat eren déus protectors d’origen frigi (són almenys 2), fills de Hefaistos i Cabira.
Eren representats amb els instruments propis dels ferrers.
Classificació segons Petri com amulet Sekhar: Déus o teofòrics.
Tipus 176 amulets de déus (que evoquen el poder d’una deïtat específica).

Posted in Peces | Leave a comment

Els amulets de la col·lecció Pérez-Cabrero i Tur

Els amulets de la col·lecció Pérez-Cabrero i Tur
Amplien el nostre recopilatori, amb 12 amulets de caracteristiques egipticiants procedents d’Eivissa, que foren adquirits en 1930 per el Servei d’investigacio prehistorica de Valencia.
Pertenyian a Pérez-Cabrero i Tur, ara despres del treball de catalogació realizat per en Jonatan Ortiz Garcia, podem incorpora-los a la nostra plana web.

Per poder saber-ne mes del museu dipositari accediu aqui.
Per poder veure la col·lecció cliqueu aqui

Posted in Peces | Leave a comment

Incorporem el Museu de Prehistoria de Valencia

Incorporem el Museu de Prehistoria de Valencia
El Servei d’Investigació Prehistòrica de la Diputació de València i el seu Museu de Prehistòria es creen l’any 1927 com una institució científica dedicada a conservar, investigar i difondre el ric patrimoni arqueològic valencià.
Ara l’incorporem al nostre recopilatori, doncs disposa d’objectes, de peces, d’amulets de tipus egipci procedents de la col·lecció Perez-Cabrero i Tur.
Clicant a INFO podeu veure un avançament de les imatges que properament anirem mostrant.

Posted in MUSEUS | Leave a comment

“l’alcalde de poble”, l’àrab Sheikh el-Balad del MDM

“l’alcalde de poble”, l’àrab Sheikh el-Balad del MDM
Aquesta és la replica que posseeix el Museu de Montserrat de la magnífica obra d’art comunament coneguda com “l’alcalde de poble”, en àrab Sheikh el-Balad.Així va ser com li van posar, de manera espontània, els obrers que el 1860 treballaven sota ordres d’Auguste Mariette en les excavacions arqueològiques de Saqqara, ja que la imatge els recordava enormement a les de l’alcalde de la seva localitat. En realitat, el personatge retratat era un cap de Sacerdots Lectors, nascut a Egipte durant l’Imperi Antic i l’autèntic nom va ser Kaaper.

L’original es troba l’EGYPTIAN MUSEUM OF CAIRO
Número d’inventari: CG34
Escultura de Ple volum o exempta.
Material orgànic. Fusta Sicòmor amb el detall dels ulls realitzat amb coure, cristall de roca, alabastre i obsidiana.
Lloc de localització: Alt Egipte: Província de Guiza. Necròpolis de Saqqara. Mastaba de Kaaper, localitzada durant les excavacions d’Auguste Mariette el 1860.
Tècnica de fusta: Esculpit, Tallat.
112 cm alçada
Imperi Antic, V Dinastia
Ka-aper
1860

 

Posted in General | Leave a comment

Eivissa. I-Busim

Eivissa.   I-Busim

 Avui parlarem un xic, de la pitiüsa Eivissa, origen d’una part important del material arqueològic dipositat a nostres museus, manufactures d’imitació amb un caràcter egipticiant clar, objectes de comerç, amb les finalitats de ser símbols de prestigi, religiós o com a talismans. Les seves descobertes ho han estat molt poc en habitacions i freqüentment en ambients funeraris com a necròpolis. Seguir lleguint

Posted in General, MUSEUS | Leave a comment