Un Nefertem trobat al país de la Contastània.
A l’antiga terra dels ibers Contestans, avui Guardamar de Segura, hi ha el jaciment de Cabezo Lucero. Datat en el període orientalitzant, en l’iber antic i pler (segles VI-III aC.)
En la part corresponent a la necròpolis, on temps fa, es varen excavar  les restes que permeteren reconstruir l’anomenada Dama de Cabezo Lucero, s’hi va trobar aquesta figura de Nefertem.
Nefertem era, en la mitologia egípcia, originalment la flor de lotus de la creació del món, que havia sorgit de les aigües primordials. Algun dels títols de Nefertem era “Aquell que és bonic” i una versió del Llibre dels Morts diu.

“Aixecarse com Nefertem, del lliri d’aigua blava, al nas de Ra (el creador i déu del sol)”

Nefertem finalment va ser vist com el fill del déu creador Ptah, i la deessa Sejmet. En art, Nefertem sol ser representat com un home jove bell que té flors de color blau de nenúfars al voltant del seu cap. També té de vegades el cap d’un lleó. Els antics egipcis sovint portaven unes petites estatuetes d’ell com amulets de la bona sort. F. Petri els classifica amb el número 175. Aquest exemplar es dipositat al MARQ. Mes dades

Categories: General