Els Taueret del MAEF
El Museu d’Eivissa, ens ha fet arribar unes noves imatges per engruixir el nostre recopil·latori, en aquesta ocasió es tracta de Taueret, essent varis els de la seva col·lecció.
Tueris o Toeris (nom grec) o Taueret (nom egipci) també escrit Taweret, Taurt, Tuat, Taouris, Tuart, Ta Weret i Tawaret, és la deessa egípcia de la fertilitat i el part. El nom de “Taweret” significa, “la que és gran”. Era una deessa que es representava amb cap i cos d’hipopòtam, cua de cocodril i mans i peus de lleona. Normalment sol aparèixer representada aixecada aguantant-se sobre les potes del darrere, amb un ganivet en una mà i en l’altra el símbol “S3” (Sa) que representa la protecció.
Era una deessa de tipus protector, sovint la seva imatge era utilitzada per les dones embarassades per protegir-se del mal així com també utilitzaven figures de Tueris per protegir els lactants. Era una deessa molt popular entre la població senzilla i la trobem representada en multitud d’objectes per a la llar, com llits, així com també era molt utilitzada per a la confecció d’amulets per protegir-se. Durant l’època ptolemaica seves imatges eren col · locades a l’exterior dels temples, juntament amb les de Bes per aconseguir la seva protecció.
El seu culte no només el trobem a Egipte, sinó que es va expandir fora de les seves fronteres, especialment important va ser el seu culte a Núbia ia l’illa de Creta.

Clicant a +info podeu veure les darreres incorporacions.

Categories: Peces