Afegim un nou escarabeu al recopilatori al Cau Ferrat de Sitges.

Afegim un nou escarabeu al recopilatori al Cau Ferrat de Sitges.

Escarabeu de metabasalt verd (denominat generalment com jaspi) amb unes mesures de 15 x 7.1 x 10.7 mil·límetres, disposa d’una tècnica de confeccion bona, definint el cos del coleoptera amb gran precisió en la descripció dels detalls sobretot en el personatge i la seva musculatura.
L’esquema dorsal es distingeix per presentar el prototorax arrodonit de forma voluminosa amb línia de separació amb els elytra dobles i corbats. Línia de divisió dels elytra senzilla, potes indicades sobre el plint. Porta una perforació longitudinal.
L’escena principal representa a un personatge masculí assegut, amb cara viril.

Bibliografia:
VELÁZQUEZ, F. et alii (2015): Nuevos estudios sobre escarabeos hallados en Ibiza. Treballs del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera 73. Eivissa.

This entry was posted in Peces. Bookmark the permalink.

Comments are closed.