Una nova obra que, amb el títol “Aquí estem! Estatuetes funeràries d’algunes col·leccions de Barcelona “, amaga i ens parla dels comunament coneguts com uixebtis.
És el primer llibre en llengua castellana que ens parla de manera extensa sobre aquestes característiques peces de l’antic Egipte. I ho fa, a més, prenent com a exemples diverses estatuetes procedents de col·leccions privades i de quatre museus catalans de referència, com són els de Montserrat, Episcopal de Vic, Museu Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú i del Museu Arqueològic de Catalunya, en Barcelona
Diu el seu autor: Javier Uriach Torelló: Aquest llibre també és un crit fet per les estatuetes, que des de seves fosques vitrines, demanen sortir del seu anonimat i donar-se a conèixer.

Categories: General

Entrades relacionades

General

He tornat a ser, el meu nom m’ha refet del silenci etern.

“He tornat a ser, el meu nom m’ha refet del silenci etern.”   Aquest comentari imaginari, ben be podria haver estat cert, quan en Javier Uriach, fa que pronunciem el Ren d’un responent dipositat al Llegiu més…

General

El Taueret de Caterina Albert i Paradís

El Taueret de Caterina Albert i Paradís Tueris o Toeris (nom grec) o Taueret (nom egipci) també escrit Taweret, Taurt, Tuat, Taouris, Tuart, Ta Weret i Tawaret, és la deessa egípcia de la fertilitat i Llegiu més…

General

La Col·lecció Egipcia dels Amatller

La col·lecció egipcia dels Amatller El 1909 la família Amatller empren un viatge que els ha de portar fins a Egipte i al actual Sudan, sens dubte l’afició per la fotografia deixa la petjada del Llegiu més…