“He tornat a ser, el meu nom m’ha refet del silenci etern.”

 

Aquest comentari imaginari, ben be podria haver estat cert, quan en Javier Uriach, fa que pronunciem el Ren d’un responent dipositat al Museu de Montserrat. A 3.000 kilòmetres en la llunyana terra de conills, on el gran verd s’acaba, gracies al seu llibre, 3.000 anys despres, Tjanenet, perdurarà, tal com deia el llibre dels Respirs. Ara mai morirà.

PD. Aquesta figureta, un uixebti, restaba a Montserrat, anonima, llesta per a treballar per la seva propietaria, ara tot es viu, tot es clar, ara te nom.

Categories: General

Entrades relacionades

General

“Aquí estem! Estatuetes funeràries d’algunes col·leccions de Barcelona ” Un bon treball.

Una nova obra que, amb el títol “Aquí estem! Estatuetes funeràries d’algunes col·leccions de Barcelona “, amaga i ens parla dels comunament coneguts com uixebtis. És el primer llibre en llengua castellana que ens parla Llegiu més…

General

El Taueret de Caterina Albert i Paradís

El Taueret de Caterina Albert i Paradís Tueris o Toeris (nom grec) o Taueret (nom egipci) també escrit Taweret, Taurt, Tuat, Taouris, Tuart, Ta Weret i Tawaret, és la deessa egípcia de la fertilitat i Llegiu més…

General

La Col·lecció Egipcia dels Amatller

La col·lecció egipcia dels Amatller El 1909 la família Amatller empren un viatge que els ha de portar fins a Egipte i al actual Sudan, sens dubte l’afició per la fotografia deixa la petjada del Llegiu més…