Trobem un nou aríbal procedent de Pi-emroye al Museu d’Art de Girona.

Es tracta d’un flascó de ceràmica vítrea, petit amb una nansa per portar penjat amb una corretja, fets per contenir olis perfumats que feien servir els homes al gimnàs. Anomenats “figueretes” pels primers arqueòlegs per la seva semblança al fruit de la figuera, és un Aríbal procedent del delta del Nil, a l’antiga Pi-emroye amb una cronología entre 525-475 aC. dipositada actualment al fons del Museu d’Art de Girona amb el numero d’inventari: 3306.
Bibliografia:
TRIAS DE ARRIBAS, G. (1967-68): Cerámicas griegas de la Península Ibérica. The William L. Bryant Foundation. Valencia. P42, nº33, lam.VI 3.

Categories: Peces

Entrades relacionades

Peces

La Falsa-porta de Khuenptah – La darrera incorporació Museu Egipci Barcelona

La Falsa-porta de Khuenptah – La darrera incorporació Museu Egipci Barcelona Estela de Falsa-porta de Khuenptah (Protegit del Deu Ptah) i de sa mare Maritites (Estimada del seu pare). Es tracta d’una estela funerària d’una Llegiu més…

Peces

Mapa Cairo to Khartoum: a traves del riu Nil – Institut Cartogràfic de Catalunya.

Mapa Cairo to Khartoum: a traves del riu Nil – Institut Cartogràfic de Catalunya. A la Cartoteca de l’ Institut Cartogràfic de Catalunya, dins dels  31497 documents cartogràfics digitals organitzats en col•leccions temàtiques, actualment es Llegiu més…

General

El Museu Municipal d’Almassora estrena nova web.

El Museu Municipal d’Almassora estrena nova web. Aquest bonic i bon museu de les terres del País Valencià a la comarca de La Terra Alta. a estrenat nova web: Museu d’Almassora una eina per conèixer Llegiu més…