Museu de Badalona
.
Museu de Badalona
Pl. Assemblea de Catalunya, 1
08911 Badalona
Tel. (34) 933 841 750
info@museudebadalona.cat
www.museudebadalona.cat
El Museu de Badalona és una institució creada l’any 1955 per l’Ajuntament de la ciutat .
La tasca del Museu consisteix a recollir, conservar, investigar i difondre els objectes relacionats amb el municipi que siguin representatius de diferents períodes i aspectes de la seva història i del seu art.
Aqui podeu veure la col.lecció
historia
També porta a terme les excavacions arqueològiques de la ciutat i el seu territori, i conserva els fons que en procedeixen, la majoria d’època romana, pertanyents a l’antiga ciutat de Baetulo (l’actual Badalona), declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat de Catalunya l’any 1995. D’altra banda, el Museu gestiona també el fons d’art de la ciutat i l’Arxiu Històric de la Ciutat de Badalona (AHBDN).

Actualment al subsòl de l’edifici del Museu, es poden visitar les restes de les Termes i del Decumanus maximus, un dels conjunts arqueològics d’època romana més importants de Catalunya. També s’hi pot veure l’exposició permanent, que mostra sobretot peces de la Baetulo romana entre les quals destaquen la Venus de Badalona, les pollegueres de la porta de la ciutat o la tabula hospitalis.
bibliografia
altres referencies
Aqui podeu veure la col.lecció
noticies
agraïments i credits