Museu Abadia de Lluc – Escorca –
.

Santuari de lluc
Plaça dels peregrins s/n
07315 Escorca. Mallorca

aqui podeu veure la col.lecció

historia
El Museu de Lluc va ser inaugurat el 1952 amb aportacions de diversa procedència que, en origen, varen perfilar, sobretot, la secció d’arqueologia. Anys més tard, el 1971, Antoni Mulet i Gomila fa donació de les seves col·leccions de Ca’n Mulet de Gènova (Palma) al Museu de Lluc. Amb això s’incrementaria de forma considerable el fons de Lluc, i es convertí, gràcies als elements d’indumentària popular, ceràmica, imatgeria, mobiliari tradicional, joieria i pintura que ell va donar, en el Museu que recull amb major amplitud a Mallorca els elements físics de la cultura de les Illes Balears.
El 1984 s’incorpora al Museu una apreciable mostra de pintura i escultura contemporània. La col·lecció d’art contemporani s’amplia amb la sala dedicada a l’obra del pintor Josep Coll Bardolet que fa dos lliuraments un l’any 1989 i l’altre l’any 1995.
El 2004 es crea la sala Bujosa Rosselló, d’artesania tèxtil mallorquina, amb objectes i maquinària de la seva empresa familiar.
bibliografia
.
altres referencies
El Museu de Lluc es troba ubicat a la primera i segona planta del cos principal del santuari que dóna al pati interior anomenat Jardí de les Magnòlies i al pati del Bisbe Campins.
El primer pis acull el gruix de les principals sales que es contemplen al llarg d’un còmode trajecte en forma de corredor que circumda la planta rectangular de l’edifici, dividida en sis sales: d’arqueologia (sala 1), d’orfebreria/joieria (sala 2), indumentària/mobiliari (sala 3), d’imatgeria devota (sala 4), de ceràmica (sala 5) i del pintor Coll Bardolet (sala 6). Les dues sales de la planta superior són la pinacoteca (sala 7) i la d’artesania tèxtil (sala 8 )
aqui podeu veure la col.lecció
noticies
agraïments i credits