montserrat0116
.
Propietat de Museu de Montserrat
-Abadia i Santuari de Montserrat-
  • Aquesta obra forma part del fons del Museu de Montserrat. Col.lecció Arqueologia de l’Orient Bíblic.

 

nom
Els Quatre fills d’Horus
mides
material
Pasta vidrada color blau
procedencia
època/dinastia
Dinastia XXV
referencies
  • Números 533.021, 533.022, 533.024 i 533.023, segons P.Romuald Diaz, en el Pla de Catalogació Museu Biblic, 1941, per a Scripta Musaei Biblici Montis serratis
comentaris

 

Confeccionats en faiença o pasta vidrada i plana, blau turquesa, el conjunt dels quatre fills d’Horus, representats de perfil, sostenint una llarga tela doblegada, mostren la seva faç dreta: Imset (amb cap humà) i Duamutef (amb cap de xacal o cànid) i l’esquerra: Hapy (amb cap de babuí) i Qebehsenuf (amb cap de falcó), estil o forma usual a partir de la XXV dinastia.
Originalment tots amb cara humana, estaven lligats al rei, ajudant-lo en la travessia l’altre mon, per posteriorment adquirir la forma dels quatre fills d’Horus. Petri els classifica amb el número 182, Amulet of animal – Headed Gods. Theophoric Amulet.
Cada fill protegia una part del cos; Imset el fetge, Hapy els pulmons, Duamutef la melsa i Qebehsenuf els intestins. Així mateix cada un d’ells tenia la protecció d’una deessa i indicava un punt cardinal: Isis i el Sud; Neftis i el Nord; Neit i l’Est, Serket i l’Oest.

bibliografia
  1. Andrews, Carol. 1994 Amulets of Ancient Egypt. University of Texas Press, Austin.
  2. Petrie, W.M. Flinders. 1914 Amulets. Constable & Company, London, UK.
 procedencia imatges
  • Propietat de Museu de Montserrat-Abadia i Santuari de Montserrat-
  modificat  27/03/2013