Museu d’Història de València
.

accès a la web del Museu

Museu d’Història de València
Carrer València, 42, 46920 Mislata, València
Tel. 963701105

historia

El Museu d’història de València (MhV) és un museu situat a la ciutat de València que té com a missió conèixer i donar a conèixer el desenvolupament històric de la ciutat. Fou inaugurat en 2003 plantejant el passat de la ciutat d’una forma didàctica i amena, amb propostes innovadores de la museografia actual i combinant la utilització de recursos expositius tradicionals i noves tecnologies.
El museu està dedicat a la història de la ciutat de València, des dels seus orígens a l’actualitat.  L’exposició permanent, que comença en època romana (Valentia). En cada bloc trobarem dos escenografies i una sèrie de vitrines disposades al seu voltant. En les escenografies es projecten escenes dramatitzades que recreen moments quotidians del passat. Davant de cadascuna d’elles, un mostrador explica la trama argumental i presenta als personatges. Les vitrines exhibeixen una àmplia col·lecció d’objectes, obres d’art i documents representatius de la seua època.

bibliografia
altres referencies

El museu es troba en l’antic depòsit d’aigües que proveïa a la ciutat, prop del Parc de Capçalera. Arquitectònicament parlant, el MhV és un bonic edifici de rajola i pilars. És una de les més belles expressions de l’arquitectura industrial huitcentista.

noticies
agraïments i credits