Col·lecció Emili Rotellar i Lampré

En el marc del 25è Aniversari de la Fundació Arqueològica Clos, amb l’exposició Passió per l’Egipte Faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona  hem pogut saber de la col·lecció que Emili Rotellar i Lampré va crear i ara es dipositada al fons del museu.

El doctor Emili Rotellar (1921-2002) fou un dels pioners mundials en el terreny de la diàlisi renal, Nefròleg de prestigi internacional va deixar una gran petjada en el mon de la medicina renal. Interessat per l’art egipci va reunir una exquisida col·lecció adquirida a antiquaris de Nova York (L’Ibis Gallery) o a Londres (La Bruce Mc Alphine) Després del seu traspàs a 2002, part de la seva col·lecció fou incorporada al Museu Egipci de Barcelona.

Detall

Anell d’un personatge anomenat Sa-Neith que va ser “Profeta i pare diví”, “Director de les capelles de la deessa Neith”, “Sacerdot d’Horus”, “Aquell de qui las dues diademes són grans”, “Sacerdot Wenra de Ptah, que estima”, “Senyor de la ciutat de Khem; possiblement la ciutat d’origen del propietari de l’anell”. Or. Dinastia XXVI.

Fragment de relleu parietal amb la imatge d’un visir escrivint a la paret de la seva tomba. Calcària. Dinastia XIX.

Uixebti del “Pare Diví” Psamètic. Faiança. Dinastia XXVI.

Déu Osiris. Bronze. Baixa Època.

Reproducció de Cap masculí. Baixa Època.

 

Entrades relacionades

MUSEUS

Les noves referencies del Museu Egipci de Barcelona

Les noves referencies del Museu Egipci de Barcelona Amb l’ocasió del 25é aniversari (si es que cal una raó) , el Museu ha ampliat el seu fonts amb 18 noves obres de l’antic Egipte. Ha estat Llegiu més…

General

Un escarabeu egipci procedent de Mallorca

Anvers i revers del escarabeu egipci de Mallorca (fotos de Cristòfor Veny cedides a l’autor, preparades per R. Àlvarez). Un escarabeu egipci procedent de Mallorca De Mallorca procedeix un escarabeu; l’única peça egípcia que, amb certa seguretat, Llegiu més…

General

Fundació Duran Vall-Llosera

Fundació Duran Vall-Llosera En Pere Duran i Farell (Caldes de Montbui 1921 – Barcelona 1999), empresari, enginyer, humanista, mecenes i home bo. Creu de Sant Jordi el 1982. Fou el fundador de la Fundació Duran Vall-Llosera, Llegiu més…