Col·lecció Emili Rotellar i Lampré

En el marc del 25è Aniversari de la Fundació Arqueològica Clos, amb l’exposició Passió per l’Egipte Faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona  hem pogut saber de la col·lecció que Emili Rotellar i Lampré va crear i ara es dipositada al fons del museu.

El doctor Emili Rotellar (1921-2002) fou un dels pioners mundials en el terreny de la diàlisi renal, Nefròleg de prestigi internacional va deixar una gran petjada en el mon de la medicina renal. Interessat per l’art egipci va reunir una exquisida col·lecció adquirida a antiquaris de Nova York (L’Ibis Gallery) o a Londres (La Bruce Mc Alphine) Després del seu traspàs a 2002, part de la seva col·lecció fou incorporada al Museu Egipci de Barcelona.

Detall

Anell d’un personatge anomenat Sa-Neith que va ser “Profeta i pare diví”, “Director de les capelles de la deessa Neith”, “Sacerdot d’Horus”, “Aquell de qui las dues diademes són grans”, “Sacerdot Wenra de Ptah, que estima”, “Senyor de la ciutat de Khem; possiblement la ciutat d’origen del propietari de l’anell”. Or. Dinastia XXVI.

Fragment de relleu parietal amb la imatge d’un visir escrivint a la paret de la seva tomba. Calcària. Dinastia XIX.

Uixebti del “Pare Diví” Psamètic. Faiança. Dinastia XXVI.

Déu Osiris. Bronze. Baixa Època.

Reproducció de Cap masculí. Baixa Època.

 

Entrades relacionades

General

El Taueret de Caterina Albert i Paradís

El Taueret de Caterina Albert i Paradís Tueris o Toeris (nom grec) o Taueret (nom egipci) també escrit Taweret, Taurt, Tuat, Taouris, Tuart, Ta Weret i Tawaret, és la deessa egípcia de la fertilitat i Llegiu més…

General

La Col·lecció Egipcia dels Amatller

La col·lecció egipcia dels Amatller El 1909 la família Amatller empren un viatge que els ha de portar fins a Egipte i al actual Sudan, sens dubte l’afició per la fotografia deixa la petjada del Llegiu més…

General

Gran troballa

Gran troballa en el fons arqueològic Victor Català Ens hem de felicitar de saber de l’existència d’un nou escarabeu de procedència egípcia en el Fons Victor Català. És l’Alfoli de la Sal de la vila Llegiu més…