Col·lecció Emili Rotellar i Lampré

En el marc del 25è Aniversari de la Fundació Arqueològica Clos, amb l’exposició Passió per l’Egipte Faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona  hem pogut saber de la col·lecció que Emili Rotellar i Lampré va crear i ara es dipositada al fons del museu.

El doctor Emili Rotellar (1921-2002) fou un dels pioners mundials en el terreny de la diàlisi renal, Nefròleg de prestigi internacional va deixar una gran petjada en el mon de la medicina renal. Interessat per l’art egipci va reunir una exquisida col·lecció adquirida a antiquaris de Nova York (L’Ibis Gallery) o a Londres (La Bruce Mc Alphine) Després del seu traspàs a 2002, part de la seva col·lecció fou incorporada al Museu Egipci de Barcelona.

Detall

Anell d’un personatge anomenat Sa-Neith que va ser “Profeta i pare diví”, “Director de les capelles de la deessa Neith”, “Sacerdot d’Horus”, “Aquell de qui las dues diademes són grans”, “Sacerdot Wenra de Ptah, que estima”, “Senyor de la ciutat de Khem; possiblement la ciutat d’origen del propietari de l’anell”. Or. Dinastia XXVI.

Fragment de relleu parietal amb la imatge d’un visir escrivint a la paret de la seva tomba. Calcària. Dinastia XIX.

Uixebti del “Pare Diví” Psamètic. Faiança. Dinastia XXVI.

Déu Osiris. Bronze. Baixa Època.

Reproducció de Cap masculí. Baixa Època.

 

Entrades relacionades

General

Els Semis de la seca d’Ebusus dels museus catalans – 1a. Collita.

Els Semis de la seca d’Ebusus dels museus catalans – 1a. Collita. Encunyades des de el segle IV aC., els Semis que trobem son majoritàriament datats com a moneda Republicana, eina del comerç cartaginès, circulen Llegiu més…

Peces

Terracota amb la corona Hedjet al museu d’Ullastret

Terracota amb la corona Hedjet al museu d’Ullastret Afegim al recopilatori corresponent al Museu d’Ullastret aquesta terracota de procedència púnica, datada al segle III aC. Que duu una corona tronc-cònica a la manera de la Llegiu més…

Peces

Una nova figura d’Isis al Museu Bíblic Tarraconense

Una nova figura d’Isis al Museu Bíblic Tarraconense Incorporem al recopilatori del Museu Bíblic Tarraconense, la figura de la deessa Isis que podeu veure a la imatge adjunta. Germana i esposa d’Osiris i mare d’Harpòcrates Llegiu més…