Col·lecció Emili Rotellar i Lampré

En el marc del 25è Aniversari de la Fundació Arqueològica Clos, amb l’exposició Passió per l’Egipte Faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona  hem pogut saber de la col·lecció que Emili Rotellar i Lampré va crear i ara es dipositada al fons del museu.

El doctor Emili Rotellar (1921-2002) fou un dels pioners mundials en el terreny de la diàlisi renal, Nefròleg de prestigi internacional va deixar una gran petjada en el mon de la medicina renal. Interessat per l’art egipci va reunir una exquisida col·lecció adquirida a antiquaris de Nova York (L’Ibis Gallery) o a Londres (La Bruce Mc Alphine) Després del seu traspàs a 2002, part de la seva col·lecció fou incorporada al Museu Egipci de Barcelona.

Detall

Anell d’un personatge anomenat Sa-Neith que va ser “Profeta i pare diví”, “Director de les capelles de la deessa Neith”, “Sacerdot d’Horus”, “Aquell de qui las dues diademes són grans”, “Sacerdot Wenra de Ptah, que estima”, “Senyor de la ciutat de Khem; possiblement la ciutat d’origen del propietari de l’anell”. Or. Dinastia XXVI.

Fragment de relleu parietal amb la imatge d’un visir escrivint a la paret de la seva tomba. Calcària. Dinastia XIX.

Uixebti del “Pare Diví” Psamètic. Faiança. Dinastia XXVI.

Déu Osiris. Bronze. Baixa Època.

Reproducció de Cap masculí. Baixa Època.

 

Entrades relacionades

Peces

Motlles de ceràmica amb la representació del déu Bes

Motlles de ceràmica amb la representació del déu Bes Incorporem dues referencies mes al nostre recopilatori, es tracta dels motlles de ceràmica per obtenir figuretes del déu Bes trobades a la necròpolis Púnica de Puig Llegiu més…

General

Museu del Puig des Molins a Eivissa

El Puig des Molins és un petit turó situat al sud-oest de la badia d’Eivissa que rep el seu nom dels molins de vent que coronen el seu cim des d’almenys el segle XIV. Va Llegiu més…

Peces

Un Escarabeu de Tuthmosis III al Museu de les Terres de l’Ebre

Un Escarabeu de Tuthmosis III al Museu de les Terres de l’Ebre De manufactura saïta i de probable producció a Nàucratis (Pimeri) imitaria els escarabeus del rei Tuthmosis en un exercici de recuperar tot l’antic Llegiu més…