Col·lecció Manolo March

El déu Ptah-Sokar-Osiris, divinitat sincrètica que uneix les funcions d ‘Osiris déu dels morts, i les dels déus menfites Ptah i Sokar. Fusta estucada i policromada. Finals de la baixa Època, 350 aC.
Pertanyent al fons del Museu Egipci de Barcelona, procedeix de la col·lecció de la família March a Son Galcerán (Mallorca), fou la única obra procedent de l’Antic Egipte de tot el catàleg de la mateixa. La variada i extensa col·lecció fou subhastada el 2009 per Christie’s.
La figura de 46,30 cm d’alçada fou venuda entre els dies 28 i 29 d’octubre de 2009 per la quantitat de 4.375 lliures esterlines (Venda 7817 Lot 280).  Adquirida originalment el 1940 per Joan March Ordinas a Sa Costa Antiguitats de Palma a Mallorca.

Christie’s descriu la obra com:
Figura de Guix-fusta policromada de Ptah-Sokar-Osiris dels voltants del 6é-4rt segle aC. El déu momiforme portava un collaret ample, amb inscripció jeroglífica pintada, la base te un falco que llisca sobre una cavitat fent una ofrena. El fris disposa d’una dedicació amb jeroglífic.

Entrades relacionades

MUSEUS

Les noves referencies del Museu Egipci de Barcelona

Les noves referencies del Museu Egipci de Barcelona Amb l’ocasió del 25é aniversari (si es que cal una raó) , el Museu ha ampliat el seu fonts amb 18 noves obres de l’antic Egipte. Ha estat Llegiu més…

General

Un escarabeu egipci procedent de Mallorca

Anvers i revers del escarabeu egipci de Mallorca (fotos de Cristòfor Veny cedides a l’autor, preparades per R. Àlvarez). Un escarabeu egipci procedent de Mallorca De Mallorca procedeix un escarabeu; l’única peça egípcia que, amb certa seguretat, Llegiu més…

General

Fundació Duran Vall-Llosera

Fundació Duran Vall-Llosera En Pere Duran i Farell (Caldes de Montbui 1921 – Barcelona 1999), empresari, enginyer, humanista, mecenes i home bo. Creu de Sant Jordi el 1982. Fou el fundador de la Fundació Duran Vall-Llosera, Llegiu més…