• Primera aproximació estadística, als vestigis de l’Egipte antic, en els museus i col·leccions catalanes. (*)
  • Àmbit de la manufactura i origen de les restes materials.
  • Les restes materials, egípcies i egipticiants, de col·leccions i/o peces soltes en museus, fundacions, universitats, instituts, i les de caire privat. Portades des d’Egipte com a tals, aixi com les trobades a jaciments arqueològics dins del àmbit territorial del treball, requereixen ser delimitadas en el seu numero, en objectes i restes materials de fabrica egípcia o en restes materials egipticiants, (majoritariament d’imitació procedents del comerç i d’intercanvi, com elements de prestigi o amb finalitat religiós/funerari). Un cert numero els deurem clasificar com de fabrica incerta.
Percentatge per origen de la manufacturació

Quantitats inventariades:

  • 1.899 Restes materials manufacturats dins d’Egipte
  • 579 Restes materials manufacturats fora d’Egipte
  • 22 Restes d’origen incert.

  (*)De les primeres 2.500 imatges recopilades. El treball continua. Es indubtable l’existència de molts mes objectes egipcis i egipticiants a col·leccions privades, en mans de particulars com a peça única i inclòs en fons d’alguns museus, en alguns casos no ens son facilitades les fotografies, per el fet de ser peces no documentades o que el seu estudi encara no ha estat publicat.

Categories: General

Entrades relacionades

General

Una nova aportació: Figureta de Nefertum

Una nova aportació al nostre recopilatori, procedent d’una col·lecció privada, una figureta votiva de bronze i intacte, del déu Nefertum. Mesura 68 mm. Període Tarda. Nefertum, és el déu de la planta de lotus i una divinitat solar Llegiu més…

General

Saps ? Tenim més de 135 Uixebtis a nostre país.

Saps ? Tenim més de 135 Uixebtis a nostre país. Poc a poc anirem obrim la capsa de dades.

General

Un bou Apis, nova incorporació al nostre repositori digital.

Un bou Apis, nova incorporació al nostre repositori digital. Aquesta figura votiva del bou Apis, que du el disc de sol amb un ureu entre les banyes, es la nova incorporació de la col·lecció privada Llegiu més…