De pedra blanca, translúcida procedent del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, amb el numero de referencia: MAEF 2631, aquest atuell establer com de possible procedència egípcia, mesura 186 mm d’alçada màxima; 36 mm de diàmetre màxim del cos; Diàmetre de la boca de 24 mm; Anell en forma de disc de 36 mm de diàmetre al voltant del coll. La seva paret és extremadament prima, amb una amplada de 0,3 cm. 

Es va reconstruir a partir de fragments, tot i que amb un mètode mediocre, en el moment del seu descobriment. Mostra alguns fragments que falten al cos, al voltant de l’anell en forma de disc i a la vora de la base.

LÓPEZ-GRANDE, MJ. (2016). Stone Vessels of Egyptian Appearance from Ibiza. “Trabajos de Egiptología=Papers on Ancient Egypt.Puerto de la Cruz (Tenerife). ISFET. Egiptologíae Historia. ISSN 1695-4750, Número 7, págs. 67-88. 

Categories: General

Entrades relacionades

General

Un Pesal o Exagium bizantí, d’Alexandria a casa nostre

Aquest pesal o exagium bizantí, de bronze, fou localitzat l’any 1946 en el castrum visigòtic de Puig Rom o Puig de les Muralles, a Roses, datat en el segle VII dC. En dipòsit al Monestir de Sant Pere de Galligants, Llegiu més…

General

Un escarabeu trobat al derelicte Mazarron I, al AQQVA

Un escarabeu trobat al derelicte Mazarron I, al ARQVA Aquesta vegada sumem al recopilatori, un escarabeu que esta dipositat al “Museu nacional de Arqueología Subacuática”  ARQVA. Es un escarabeu d’esteatita inserit en un suport de argent, Llegiu més…

General

Fragment de gerra de pedra del Museu d’Eivissa i Formentera

Fragment de gerra procedent del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, amb el numero de referencia: MAEF 5128, aquest atuell establer com de possible procedència egípcia es manufacturat amb marbre d’ònix, mesurant 63 x 15 mil·límetres. Llegiu més…