Les peces egipticiants del jaciment de la Fonteta
Aquestes son les mostres de l’influencia egipcia en el comers fenici, les podeu veure al Museu Arqueològic, Etnològic i Paleontològic Municipal ubicat a la Casa de Cultura, on hi ha i exposa una selecció variada i representativa dels vestigis materials de les antigues cultures que van habitar a la comarca del Baix Segura. L’exposició configura dues seccions: Secció Arqueològica i Secció Etnogràfica. Destaca una rèplica del bust ibèric conegut com la “Dama de Guardamar”, els plats fenicis de la Fonteta, un recull de cresols islàmics d’època i una important col·lecció de ceràmiques cristianes trobades en les excavacions realitzades a les ruïnes del Castell. A causa de la incidència del seu territori en l’esdevenir històric de Guardamar, encara que, òbviament, predominen els vestigis materials de les cultures que van habitar l’ entorn local.
veure el museu i part de la col·lecció

Categories: MUSEUS

Entrades relacionades

General

Amulets de tipus egipci de l’aixovar funerari de la tomba 586 de la necròpolis del “Cabecico del Tesoro”

Amulets de tipus egipci de l’aixovar funerari de la tomba 586 de la necròpolis del Cabecico del Tesoro al conjunt arqueològic ibèric del Verolay a Santo Angel. Depositat al Museu Arqueològic de Murcia. Figureta Horus, Llegiu més…

General

Figura antropomorfa amb cap de Falcó. Horus

El Museu Municipal «Jerónimo Molina» de Jumella, a la comarca de l’Altiplà es depositari d’aquesta figureta d’Horus, trobada al jaciment de lanecròpoli del “poblado” a Coimbra del Barranco Ancho.Emmotllada en pasta i vidrada, mesura 37 x Llegiu més…

General

Una placa de Bes, inèdita.

Una placa de Bes, inèdita.Aquesta placa rectangular realitzada a motlle amb la figura del déu Bes, representat de cos sencer, amb els genolls flexionats i el seu característic plomall de set plomes. El rostre caricaturesc Llegiu més…