Trobem una mòmia al Penedès


Extraordinari descobriment d’un cartonatge Egipci, a Castellví de Rosanes. La recent descoberta del que això escriu va ser com Ramon Canals posseeix aquest cartonatge procedent de l’antic Egipte. Peça que podem contemplar a la la col·lecció privada i monogràfica sobre l’historia del cava que hi ha a Castellví de Rosanes a la seu de la bodega i cava Canal Canals.
El cartonatge esta fet de guix i lli, estant policromat sols per la part frontal o superior. No puc donar les mides exactes, sols disposo de l’ informació de la longitud total: 1700 mil·límetres. El tipus de sarcòfag o cartonatge correspondria amb certesa al període comprés des de 715 aC. a 332 aC. (Baixa Època) voltants de les dinasties XXV a la XXX.

Categories: MUSEUSPeces

Entrades relacionades

General

Un bou Apis, nova incorporació al nostre repositori digital.

Un bou Apis, nova incorporació al nostre repositori digital. Aquesta figura votiva del bou Apis, que du el disc de sol amb un ureu entre les banyes, es la nova incorporació de la col·lecció privada Llegiu més…

General

Una placa de Bes, inèdita.

Una placa de Bes, inèdita.Aquesta placa rectangular realitzada a motlle amb la figura del déu Bes, representat de cos sencer, amb els genolls flexionats i el seu característic plomall de set plomes. El rostre caricaturesc Llegiu més…

General

El Taueret de Caterina Albert i Paradís

El Taueret de Caterina Albert i Paradís Tueris o Toeris (nom grec) o Taueret (nom egipci) també escrit Taweret, Taurt, Tuat, Taouris, Tuart, Ta Weret i Tawaret, és la deessa egípcia de la fertilitat i Llegiu més…