Trobem una mòmia al Penedès


Extraordinari descobriment d’un cartonatge Egipci, a Castellví de Rosanes. La recent descoberta del que això escriu va ser com Ramon Canals posseeix aquest cartonatge procedent de l’antic Egipte. Peça que podem contemplar a la la col·lecció privada i monogràfica sobre l’historia del cava que hi ha a Castellví de Rosanes a la seu de la bodega i cava Canal Canals.
El cartonatge esta fet de guix i lli, estant policromat sols per la part frontal o superior. No puc donar les mides exactes, sols disposo de l’ informació de la longitud total: 1700 mil·límetres. El tipus de sarcòfag o cartonatge correspondria amb certesa al període comprés des de 715 aC. a 332 aC. (Baixa Època) voltants de les dinasties XXV a la XXX.

Categories: MUSEUSPeces

Entrades relacionades

General

Figura antropomorfa amb cap de Falcó. Horus

El Museu Municipal «Jerónimo Molina» de Jumella, a la comarca de l’Altiplà es depositari d’aquesta figureta d’Horus, trobada al jaciment de lanecròpoli del “poblado” a Coimbra del Barranco Ancho.Emmotllada en pasta i vidrada, mesura 37 x Llegiu més…

General

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei Àmfora de cos globular acanalat amb nanses del tipus Egloft 167, trobada en excavació realitzada l’Arxiu Administratiu de Barcelona, entre el palau Requesens i la muralla Llegiu més…

General

Un bou Apis, nova incorporació al nostre repositori digital.

Un bou Apis, nova incorporació al nostre repositori digital. Aquesta figura votiva del bou Apis, que du el disc de sol amb un ureu entre les banyes, es la nova incorporació de la col·lecció privada Llegiu més…