La Restauració de la col·lecció Vilabella de teixits coptes

Sempre es noticia que el patrimoni cultual es conservi, es restauri, s’estudiï i s’ha ensenyi, es per això que us reprodueixo un extracte de l’article de Montse Marin publicat a El Propileu. Forum d’informació i de diàleg del Museu de Montserrat. II Desembre de 2012.
El passat juny de 2012, desprès d’un llarg i acurat procés de restauració, va tornar al Museu de Montserrat la fabulosa col·lecció de teixits coptes Ramon Soler Vilabella.
La col·lecció que va aplegar l’enginyer tèxtil Ramon Soler Vilabella va arribar en una gran part al Museu de Montserrat l’any 1999 de mans de les vídues de dos dels seus fills. La importància d’aquests material , a mes de l’inherent a cadascuna de les peces, rau en el fet que en sabem la procedència ja que tota la col·lecció es fruit del patronatge de Soler Vilabella en vers les campanyes arqueològiques d’Albert Gayet a la necròpolis d’Antinoè l’Egipte dels anys 1907 i 1908.
Els teixits son part d’aixovars funeraris de les necròpolis coptes catalogades entre els segles IV i XII.
El conjunt es compon de 36 peces, de les que destaquen  tres túniques d’adult senceres.

Es previs que durant 2013 sigui exposat al públic aquesta col·lecció. En breu us informaré mes abastament.
Mes informació a :  http://www.museudemontserrat.com/propileu.php
També es molt interessant llegir aquest article de la Vanguardia de 1935 on ens parla de la procedència de la col·lecció i de les accions i constància de del Sr Soler.

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1935/03/28/pagina-11/33146721/pdf.html