Museu Bíblic Tarraconense
.

Carrer de les Coques, 1c
43003 Tarragona
Tél:977251888 – 977251847
museu.biblic@arquebisbattarragona.cat
www.museu.biblic
localitzador mapa virtual41º07’07.10″N  1º15’30″E

Aqui podeu veure la col.lecció
.
.
historia
El Museu Bíblic Tarraconense va ser fundat a les dependències del Seminari de Tarragona l’any 1930 pel Dr. Josep Vallés, canonge lectoral de la Catedral de Tarragona, professor de Sagrada Escriptura de la Universitat Pontifícia Tarraconense i professor de Sagrada Escriptura del Seminari Conciliar Pontifici de Tarragona. A través dels seus viatges a Terra Santa i a altres països de l’Orient Mitjà va recollir peces arqueològiques, mapes, reproduccions i objectes de culte relacionats amb el món de la Bíblia, que va anar dipositant al Seminari, i que van donar peu al Museu Bíblic del Seminari Pontifici de Tarragona.
A finals dels anys seixanta el MBT va ser desmuntat. Mn. Salvador Ramon, canonge arxiver de l’Arxiu Històric Arxidiocesà, va aconseguir aplegar i salvaguardar la major part dels objectes i així evitar-ne la desaparició.
L’any 1995 el MBT va ser reinstal·lat per iniciativa del Secretariat Diocesà de Pastoral Bíblica, i amb l’esforç d’un equip de voluntaris integrat per arqueòlegs, tècnics d’enginyeria i delineació i professors de primària, secundària i batxillerat. L’arquebisbe Ramon Torrella Cascante en va fer la inauguració el dia 12 de maig d’aquell mateix any. Durant una dècada ha estat ubicat provisionalment a la planta superior del palau arquebisbal, on ha rebut la visita de milers de visitants, assenyaladament de personal de les parròquies i centres acadèmics.
bibliografia
  • Museum Biblicum Tarraconense. 2011 Arquebisbat de Tarragona. Editorial Escua. Masnou.
  • Mangado María Luz, Muñoz Andreu. Estudio Radiológico y Tomográfico de Momias Egipcias de Animales del Museo Bíblico de Tarragona. Aula Orientalis 30 (2012) 307-322.
Aqui podeu veure la col.lecció
altres referencies
El dia 10 d’abril de 2006, Dilluns Sant, acabada la celebració de la missa crismal, el Sr. Arquebisbe, acompanyat dels preveres i d’un nombrós grup de fidels que havien participat en la celebració, va presidir l’acte d’inauguració i benedicció de les noves instal·lacions del MBT i de tota la casa dels Concilis on està ubicat.
noticies
agraïments i credits
al Sr. Andreu Muñoz