Musée des Monnaies et Médailles Joseph Puig
.
Musée Joseph Puig
42 avenue de Grande Bretagne
66931 Perpignan
04 68 62 37 64
musee-puig@mairie-perpignan.com
www.museejosephpuig 
Aquesta col·lecció de monedes i medalles, recopilada per en Josep Puig (1859-1929), un ric comerciant de Perpinyà, és la més gran d’Europa. El principal fons d’aquest llegat es compon de peces des del segle XII fins avui, algunes antiguitats, Egipte i el període feudal completen la col·lecció.
Aqui podeu veure la col.lecció
historia
El bell edifici de l’arquitecte Petersen, al centre d’un parc, acull el museu de numismàtica de Perpinyà, constituït pel llegat de José Puig, aquesta és una de les majors col·leccions de monedes i medalles de França. Es compon de monedes antigues, feudals, reals i estrangeres, i sobretot un conjunt excepcional de les monedes rossellonenses catalanes sent algunes d’elles extremadament rares. La presentació d’aquestes monedes ha estat objecte d’especial atenció i combina la bellesa i el rigor, en un espai on la moneda és un plaer per a la vista i de fàcil comprensió. A més de les monedes de Catalunya, es pot admirar, monedes rares i belles mostres antigues grecoromanes i egípcies. També una biblioteca de més de 2.000 llibres, revistes i catàlegs es troba disponible al públic.
José Puig, un ric comerciant i col·leccionista de monedes, va fer de la ciutat de Perpinyà, el seu únic hereu. Quan va morir, i d’acord als seus desitjos, la seva casa va esdevenir un museu amb la seva fabulosa col·lecció numismàtica i un centre de documentació de Catalunya.
bibliografia
altres referencies
Aqui podeu veure la col.leccióJosé Puig va néixer a Perpinyà 11 desembre 1859, en una família modesta en el cor de la Real. El descobriment casual d’una moneda de Berenguer IV Comte de Barcelona, en una vinya, camí de Canet, desperta el seu interès per la numismàtica. Pel que es dedica activament a recollir monedes. Les col·leccions segueixen creixent al llarg dels seus viatges. A la mort del seu únic fill Pau, en el seu avió derrocat en 1918 a la final de la guerra, Josep es va retirar a la vila de Perpinyà i després va dedicar gran part del seu temps a la numismàtica. Fins a la seva mort al maig de 1929, el seu llegat recull no només la moneda sinó també tot el que pot ser el patrimoni català: pintures, gravats, llibres …
noticies
agraïments i credits