Museu Picasso de Barcelona
.
.
Fundació Museu Picasso de Barcelona
c/ Montcada 15-23
08003 Barcelona
Tlf. 93 256 30 00
museupicasso@bcn.cat

aqui podeu veure la col.lecció

historia
El Museu Picasso és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso. El geni del jove artista es revela a través de les 4.251 obres que componen la col·lecció permanent. El Museu Picasso, inaugurat el 1963, revela també el seu vincle amb Barcelona: un vincle estret i inseparable forjat en la seva adolescència i joventut, i que es va perllongar fins a la seva mort.
La col·lecció del museu és molt completa pel que fa al treball dels anys de formació en la vida de l’artista; és pràcticament exhaustiva fins a l’època blava. El museu alberga també una important representació d’obres de 1917, i la sèrie de Las Meninas (1957), així com una completa col·lecció de gravats.
bibliografia
LUQUE TERUEL, Andrés. (2004): “Picasso, documentos sobre la ascendencia del arte Egipcio en el personaje central de Las Señoritas de Aviñón”. Laboratorio de Arte: Revista del Departamento de Historia del Arte,17. pp. 523-534. Sevilla.
Comentari

Pablo Ruiz Picasso (1881-1973)

En 1900 viatja a París que era en aquell moment el centre del món artístic, per veure l’Exposició Universal. El suïcidi d’un amic el va fer entrar en depressió i és quan la seva pintura entra al període “Blau”, plena de simbolisme, reflectint la seva gran tristesa. El 1904 decideix traslladar-se definitivament a la capital francesa.

Aquestes quatre línies pretenen explicar el moment en que realitza uns dibuixos on determinats motius egipcis son evidents, pretext, per fer coincidir Picasso amb Egipte.

aqui podeu veure la col.lecció
noticies
agraïments i credits