Museu de Mallorca
.

Museu de Mallorca
Portella, 5. 07001 Palma.
Tel: 971 717 540 Fax: 971 710 483.
museudemallorca@dgcultur.caib.es
www.museudemallorca.es
localitzador mapa virtual39º34’00.35”N  2º39’19.25”E

aqui podeu veure la col.lecció
historia
El Museu de Mallorca està ubicat a la casa palau dels comtes de Amayans, anomenada popularment Ca la Gran Cristiana. L’edifici va ser construït al segle XVI per mitjà de la unió de diversos habitatges antics i té una alçada de tres pisos, portal principal amb arc de mig punt, planta noble amb balcons barrocs i golfes de finestres gòtiques. En el seu pati central s’han trobat restes del que es considera la primera casa musulmana identificada a l’illa.
El recorregut del museu permet al visitant endinsar-se en el túnel del temps i així conèixer la història de Mallorca. Per exemple, en els soterranis es contempla la reconstrucció d’una cova d’enterrament, la reproducció a escala natural d’un talaiot i un primitiu taller de ceràmica. D’època prehistòrica destaca també la sèrie d’urnes de marbre tallades procedent del santuari de Son Oms.
D’especial interès són les sales que mostren l’evolució d’armes, ornaments i símbols espirituals dels primers pobladors. O les de protohistòria, amb una col•lecció de materials trobats al jaciment del Turó de ses Beies, que reflecteix l’intens tràfic comercial del Mediterrani durant el segle III aC C. Una illa de colonitzacions
Les diferents colonitzacions de què va ser objecte l’illa estan presents a través de reproduccions com ara la nau greco-púnica, les estades d’una domus, habitatge unifamiliar romana amb el seu característic atrium, petita piscina situada al centre de la casa, i la rèplica d’un sepulcre àrab, de la mateixa època que aquest últim és la col•lecció de ceràmica andalusina i les joies que van pertànyer a una família musulmana.
El museu conté sales de pintura gòtica amb obres importants, com el retaule de Sant Bernat, la imatge més antiga que es coneix del sant. També sobresurten els espais dedicats a la ceràmica del Renaixement i al Barroc, on es pot contemplar ceràmica de tall italià i els primers retrats pintats a Mallorca. L’última part està reservada al mobiliari modernista i a l’obra de pintors mallorquins o que van residir a l’illa en l’últim segle.
bibliografia
 AGUILÓ FIOL, Rosa Maria; GARAU GARAU, Catalina. Un dipòsit de l´Ajuntament de Palma al Museu de Mallorca: l´ampulla de Sant Menes.. Els amics al Pare Llompart. Miscel·lània in honorem II.  Associació d´Amics del Museu de Mallorca, 2011, 141. 6-25.
altres referencies
aqui podeu veure la col.lecció
noticies
agraïments i credits