Músic. Musée des instruments Ceret
.

.
MÚSIC. Musée des instruments Céret
Carrer Pierre Rameil 14
Ceret (Vallespir)
www.music-ceret.com

aqui podeu veure la col.lecció
historia

Músic. Musée d’instruments, Ceret,  està dissenyat per a introduir al públic en aquesta mostra, incloent els seus 350 instruments tradicionals, sinó també l’extraordinària donació del Dr. Stefan Heinz Herzka i la senyora Verena Nil, que reuneix la major col·lecció d’oboè al món.
El músic  ha estat concebut com un espai per a la música en viu, el posicionament dels músics, els contextos socials, la proximitat amb els instruments i les generacions futures per ser el “corredor” de la diversitat i la modernitat del patrimoni popular de la Mediterrània segle XXI.
El projecte del museu és important a causa de la riquesa i diversitat de les col·leccions que es presenten. De fet, aquest fons es compon de dues grans col·leccions: una, preexistent, en essència instruments tradicionals catalans, entre ells la cobla; l’altra, el de la donació (Herzka col·lecció del Nil), centrat en l’oboè al món, però també amb molts altres instruments (flautes, percussió, cordes).

bibliografia
CHARLES DOMINIQUE, Luc (2006) “Les hautbois du monde de Heinz Stefan Herzka : naissance et partage d’une passion”, Musiques-Images-Instruments, n°8, Revue française d’organologie et d’iconographie musicale, Institut de Recherche sur le Patrimoine Musical en France, CNRS Éditions, pp. 173-189.
altres referencies
noticies
agraïments i credits