Museu d’Història de Sabadell 
.
.
Museu d’Història de Sabadell.
Casa Casanovas
Carrer de Sant Antoni, 13
08201 Sabadell
Tel.: 93 727 85 55
mhs@ajsabadell.cat

aqui podeu veure la col.lecció

historia
L’origen del Museu d’Història de Sabadell (MHS) el trobem en les inquietuds d’un grup de ciutadans de diferents entitats, interessats a preservar la memòria dels avantpassats mitjançant la conservació de troballes arqueològiques fetes a la ciutat i el rodal.
L’anomenat Museu de la Ciutat va obrir les portes el 1931 al mateix edifici que ocupa actualment el MHS, al carrer de Sant Antoni, i a l’inici va reunir col·leccions només d’arqueologia i d’art, que més tard s’ampliaren amb altres com la de paleontologia. El 1971 es va constituir com a Museu d’Història de Sabadell.
Des d’aleshores els museus —i el MHS també— han canviat molt, però han mantingut un dels objectius inicials: conservar el patrimoni, estudiar-lo i donar-lo a conèixer entre la ciutadania i alhora preservar-lo per a les generacions futures.
bibliografia

BARGALLÓ I PI, Antoni, BARGALLÓ Montserrat, MARTÍN I ROS, Rosa M. (2008): Els Teixits Coptes del MHS. Cataleg de l’exposició. Sabadell.

Comentari
El fons del MHS el conformen una gran quantitat d’objectes de Sabadell i el seu entorn obtinguts a traves d’excavacions arqueològiques, de recol·leccions i de donacions. El formen:
Col·lecció d’Arqueologia
La col·lecció d’arqueologia, amb testimonis materials que es remunten fins a més de 6.000 anys d’antiguitat.
Fons tèxtil
El fons tèxtil, amb objectes procedents de fàbriques, despatxos tèxtils, i altres tipus d’indústries auxiliars, amb màquines que cobreixen tot el procés productiu. Són especialment destacables els prop de 4.000 mostraris tèxtils procedents d’unes 40 empreses locals, amb una exquisida petita mostra de teixits coptes.
Col·leccions monogràfiques
Objectes de col·leccions monogràfiques (antics oficis, monedes, rajoles decoratives, indumentària, minerals, armes, imatgeria religiosa, ceràmica…).
aqui podeu veure la col.lecció
noticies
agraïments i credits