Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi – Camil Visedo Moltó
.

.
Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi     -Camil Visedo Moltó-
Placeta del Carbó, s/n
03801 Alcoi
Tel. 965 537 144
museu@alcoi.org
web Museu d’Alcoi

aqui podeu veure la col.lecció
.
.
historia
Museu municipal, creat el 1944, a Alcoi, a partir de la col·lecció de Camil Visedo i Moltó i ampliat amb peces procedents d’altres petits fons i d’excavacions posteriors. Té sèries prehistòriques de la comarca i de les del voltant, del paleolític a l’edat del ferro. Destaca el lot de la Serreta, una de les col·leccions ibèriques més importants. També disposa de sèries des dels romans fins a l’edat mitjana. És instal·lat a l’edifici renaixentista de l’antiga Casa de la Vila. L’any 1991 hom inaugurà la remodelació total del museu, estructurat en una exposició permanent que mostra de manera didàctica l’evolució de la zona des de la prehistòria fins a l’època medieval, una àrea d’exposicions temporals, una sala d’audiovisuals, una biblioteca especialitzada i unes àrees de treball dedicades a les tasques de conservació i gestió dels fons arqueològics.
bibliografia
Segura Martí JM. El Museu Arqueològic Municipal C. Visedo Moltó. Història d’una institució. Catàleg Museu Arqueològic d’Alcoi Camil Visedo Moltó. Alcoi, 2000, 275 p. (VAL.:ISBN 84-89136-27-0)

Camil Visedo i Moltó
Alcoi, Alcoià, 1876 —Alcoi, Alcoià,1958.
Arqueòleg.

L’any 1920 començà les excavacions al poblat i al santuari de la Serreta (Alcoi). Donà a conèixer alguns dels descobriments que hi féu a través de publicacions (del 1921 al 1950) i del llibre Alcoy, Geología y Prehistoria (1959). Fou director corresponent del Centre de Cultura Valenciana des del 1921, delegat d’Alcoi de l’Institut d’Estudis Valencians (1937) i agregat del Servei d’Investigació Prehistòrica de la Diputació de València des del 1943. L’any 1945 fundà el Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi , que porta el seu nom, i al qual féu donació de tots els materials recollits durant les seves excavacions i d’una important col·lecció de fòssils.
aqui podeu veure la col.lecció
noticies
agraïments i crèdits
 Gran Enciclopèdia Catalana