Fundació Museu Móssen Cosme Bauçà
.

.
Fundació Museu Cosme Bauça
carrer de sa Sínia, 20
07200 Felanitx
Illes Balears
web Museu Cosme Bauçà

aqui podeu veure la col.lecció
.
.
historia

La Fundació Museu Cosme Bauçà fou erigida el 4 de maig de 1962. L’edifici i ara museu, era un molí, anomenat “El molí d’en Bou”, d’aquí el seu mal nom d’es Capellà Bou”. L’edifici va ser el habitatge d’en Mossèn Cosme Bauçà  i que ell llegà per a la construcció d’una fundació cultural.
La Fundació Museu Cosme Bauçà, el seu edifici no presenta la fisonomia habitual dels molins, ja que entre finals del segle XIX i principis del segle XX fou transformada part de l’estructura de la casa i s’ornamentà seguint la moda medievalista de l’època. D’aquesta manera s’ompliren de merlets els remats de la torre i altres estructures de la casa, i s’obriren finestres amb arc de ferradura. En l’actualitat i durant el pas dels darrers anys ha sofert vàries reformes.

bibliografia
López-Grande M.J., Velázquez F., Fernández Jordi H., Mezquida A. Amuletos de Iconografía Egipcia procedentes de Ibiza. Museu Arqueológic d’Eivissa. Eivissa 2014.
Mossèn Cosme Bauçà va néixer a Felanitx l’any 1871. Ordenat sacerdot el 1896. Es dedicà a l’estudi de la història local. Edità una Història de Felanitx en sis toms (1921-1948) i una multitud d’opuscles sobre temes històrics.
Morí el 13 de febrer de 1959 i l’Ajuntament li concedí la medalla de la Ciutat. L’any 1960 també li dedicà la plaça veïnada de la seva casa (Plaça de la Sínia) i el 27 d’agost de 1972 fou proclamat fill il·lustre de Felanitx. 
aqui podeu veure la col.lecció
noticies
Al Museu, s’ha reunit, al llarg dels anys, una gran quantitat d’aparells i eines de tota classe d’oficis, cedides gratuïtament per la gent de la contrada, de forma que s’ha creat una important col·lecció de caràcter etnològic. A més, la família de D. Miquel Bordoy Oliver(historiador local) el 1968 donà a la Fundació una col·lecció d’objectes prehistòrics i arqueològics que havia recollit al llarg dels anys.
agraïments i crèdits