Museu Egipci de Barcelona

.

Museu Egipci de Barcelona
València, 284
08007 Barcelona
www.museuegipci.com
localitzador mapa virtual41º23’37,16″N 2º09’53,05″E

historia
El Museu Egipci de Barcelona – Fundació Arqueològica Clos, és el museu més important del nostre país, en nombre d’obres, tant exposades com en els seus fons.
Col·lecció, fruit dels esforços personals del seu creador, Jordi Clos i Llombart (Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya), emprenedor català, enamorat de la cultura, i particularment d’Egipte.
bibliografia
  • Clos Llombart J. Mí querido Nilo: ayer encontré la pirámide perdida. ATALAYA, barcelona 2002
  • Clos, J. y Gonzálvez, L.M., Los Tesoros del Clarís, Madrid, 1993
  • Nuria Castro (coord..),La Momia de Oro. El Regreso a la vida, Barcelona, 2007 – Las Momias de Animales del Museu Egipci de Barcelona. Estudio Radiologico
  • García Castro, J.A., “Museo Clarís (Barcelona)”, Revista de Arqueología137, Madrid, 1992 .
  • María Luz Mangado, Gabriel Heras, Gorka Bastarrika, Carlos Ortiz de Solórzano, Mariángela Taulé y Luis Gonzálvez. Estudio tomográfico en momias egipcias de animales. Aplicación de las nuevas tecnologías de imagen. II Parte. Museu Egipci de Barcelona. Aula Orientalis 30 (2012) 17-28 (ISSN: 0212-5730)
  • Clos i llombart, Jordi.Los  Tesoros del Claris. Electa 1993. 
altres referencies
El Museu Egipci de Barcelona es únic a la peninsula Iberica. És una institució privada que acull una col·lecció formada per 1200 peces, reconeguda com una de les mostres privades obertes al públic mes importants d’Europa.
El seu fons és monogràfic de l’antic Egipte i dóna a conèixer al visitant una col·lecció privada de primer ordre a Europa. Formada per unes mil peces, aquesta col·lecció permet una aproximació a la vida i els costums d’una de les civilitzacions de l’antiga civilització egípcia.
Les seves instal·lacions disposen de més de 2.000 m2 distribuïts en tres sales d’espai museístic, una d’elles dedicada a les exposicions temporals; aules de formació i la biblioteca. A més, compta amb els serveis de visites guiades i botiga.
.
noticies
agraïments i credits