Museu Monogràfic del Torrelló del Boverot
.
anar a la web del Museu

Museu d’Almassora
Carrer de Sant Vicent, 47
12550 Almassora
Tel. 964561328
localitzador mapa virtual39º56’29.49N  0º03’42.26″O

aqui podeu veure la col.lecció

historia
El Museu Municipal d’Almassora es troba a la Vila, al carrer Major, es va obrir al públic l’octubre de 1995, amb una exposició permanent de 80 peces.
El Museu d’Almassora és arqueològic i monogràfic. La immensa majoria de peces procedeixen del jaciment del Torrelló del Boverot, mentre que unes altres provenen del jaciment subaquàtic de Benafelí. Compta amb una recepció de visitants, dues grans sales expositives i una sala on es mostren peces de la reserva i rèpliques arqueològiques, que poden ser tocades i observades des d’una òptica més funcional.
En aquest museu, es vol plasmar el resultat de les excavacions arqueològiques i de tota la investigació científica duta a terme durant anys per estudiosos especialistes de l’òrbita universitària, la qual cosa ens ha permès situar el Torrelló d’Almassora com un referent en l’estudi dels dos últims mil·lennis abans de Crist en la península Ibèrica; des de la cultura del bronze mitjà, passant pel món de les colonitzacions fenícies, i la cultura ibèrica, per a acabar amb la seua desaparició durant la conquesta de Jaume I, cap al segle XIII dC. 
bibliografia
Padro i Parcerisa Josep. Los Aegyptiaca Prerromanos de la península Ibérica.Actas del Congreso “El Mediterráneo en la Antigüedad: Oriente y Occidente”. Sapanu. Publicaciones en Internet II (1998)

Gamer-Wallert Ingrid. Ägyptische und ägyptisierende Funde von der iberichen Halbinsel, Beihefte zum Tübinger Atlas des Vorderen Orients, Reihe B, Nr.21, Wiesbaden, 1978.

Padro i Parcerisa Josep. Egyptian-type Documents from the Mediterranean Littoral of the Iberian Peninsula before the Roman Conquest, Études Préliminaires aux Religions Orientales dans l’Empire Romain, T,65, Leiden, vol.I, 1980: vol.II,1983: vol III, 1985.

Clausell Cantavella Gerardo. Un escarabeo etrusco en la necrópolis del Torrelló del Boverot (Almassora, Castelló). Quaderns de prehistòria i Arqueología de Castelló. 23, Diputació de Castelló, Servei d’investigacions Arqueològiques i Prehistòriques. 2002-2003, pag 241 ss

Clausell Cantavella Gerardo. Excavacions i objectes arqueològics del Torrelló d’Almassora (Castelló). Museu Municipal d’Almassora.

Altres publicacions

altres referencies
El poblat del Torrelló del Boverot és situat l’oest del terme municipal d´Almassora, en la plana de Castelló, a 70 m d’altura sobre el nivell del mar, en les terrasses superiors del riu Millars. El poblat, un tell o tossal artificial, elevat entre 4 i 5 metres sobre la roca.

.
aqui podeu veure la col.lecció
noticies
Per accedir al Museu amb una visita virtual, cliqueu a munt de la fotografia:
agraïments i credits

Gerardo Clausell Cantavella, plana web, textos i publicaccions tecniques.