Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona
.
.
Carrer Diputació 231
08007 Barcelona
tel.934541607
info@bibliotecaepiscopalbcn.org
www.bibliotecaepiscopalbcn.org
41º23’15,64″N  2º09’48,27″E
Historia

La BPEB pertany a l’Arxidiòcesi de Barcelona, forma part del sistema de biblioteques de la Universitat Ramon Llull i col·labora amb el Catàleg del Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya.
(BPEB) ubicada a l’edifici del Seminari de Barcelona, és la biblioteca més antiga de la ciutat, ja que fou erigida el 1772 quan es fusionaren la Biblioteca del Seminari Conciliar (o Col·legi del Bisbe) i la del Col·legi de Nostra Senyora de Betlem, de la companyia de Jesús, que s’emplaçava a la Rambla.

 
 
Publicació

A la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona, tenim l’excepcional oportunitat de veure un exemplar de la primera edició del 1839 del llibre Égypte ancienne, de Jacques-Joseph Champollion, conegut com Champollion-Figeac (1778-1867).
Arqueoleg francès, germà de
l’il·lustre egiptòleg Jean-François Champollion, Jacques-Joseph va néixer a Figeac, departament de Lot, al si d’una família originària de Valbonnais, en el Delfinado. Dotze anys major que el seu germà Jean-François, va ser el seu preceptor i li va transmetre la seva passió per l’arqueologia. Fins i tot sent un gran erudit, sempre es va mantenir en l’ombra, en el seu afany per formar el seu germà petit. Després de la mort prematura d’aquest als 41 anys, Jacques-Joseph editarà alguns dels seus treballs inacabats, en els quals ja havia contribuït àmpliament.
Va morir a Fontainebleau el 1867 i va ser enterrat al Cementiri de Père-Lachaise a París al costat del seu germà.

 

  

  

  
procedencia imatges
agraïments i credits
 Srta Isabel Colmenares, Directora. La signatura es R110950, Ex-Libris de Josep Casanellas del 6 desembre de 1914