Museu de Cultures del Món de Barcelona
.

Museu de Cultures del Món
carrer Montcada, 12
08003 Barcelona
Tef. 932562300
museuculturesmon@bcn.cat
museuculturesmon.bcn.cat 

aqui podeu veure la col.lecció

historia
El Museu de Cultures del Món de Barcelona apropa al seu públic visitant la diversitat artística i cultural de diferents pobles d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania.
Mostra la diversitat cultural mitjançant l’experiència artística dels pobles des d’una perspectiva pluridisciplinària i és una plataforma de difusió i projecció social del patrimoni i el coneixement d’altres cultures del món. Com a ens públic, potencia la projecció social, la difusió, i l’ús educatiu i participatiu per tal d’esdevenir un espai de coneixement, diàleg i debat, tot posant les col•leccions, els continguts i els recursos al servei dels ciutadans.
El Museu de Cultures del Món de Barcelona preserva, restaura, gestiona, investiga, interpreta, difon i presenta objectes del patrimoni artístic i cultural de diversos pobles no occidentals per tal de donar-lo a conèixer.
bibliografia
Ricard Bru i Turull. Museu de Cultures del Món. Guia de Visites. Barcelona 2015. 128 pàgines en color, enquadernació rústica amb solapes. 20 x 26,5 cm. ISBN. 978-84-9850-610-5.
La publicació guia la visita pel museu a partir del recorregut pels diferents àmbits de l’exposició permanent i ofereix informació per tal d’aprofundir en el coneixement de les obres dels diversos pobles i cultures que s’hi mostren. També aporta dades sobre la formació de les col·leccions i informació pràctica sobre el museu.

Albert Garcia Espuche, Francesc Caballé Esteve, Reinald González Garcia, Mònica Maspoch Oller. Dues cases, un carrer, una ciutat. El Museu de Cultures del Món al carrer Montcada. Barcelona 2015. 96 pàgines en color, enquadernació rústica amb solapes. 17 x 24 cm. ISBN 978-84-9850-648-8.
El carrer de Montcada és un extraordinari «contenidor d’història» pel seu paper important a Barcelona, la seva situació a la ciutat i la seva complexitat. Aquest llibre representa una aproximació a la conformació del carrer i els seus habitants, sobretot a l’època moderna (segles XVI-XVIII), i en concret a les dues cases, la del Marquès de Llió i la Nadal, amb rellevants elements patrimonials, que aixopluguen el Museu de Cultures del Món.

altres referencies
El Museu de Cultures del Món neix amb la voluntat d’obrir vies de col·laboració amb altres col·leccions d’art de cultures d’arreu del món, públiques o privades, per afavorir-ne el coneixement per part del públic visitant i completar i enriquir el discurs vertebrador de la visita al propi museu. En aquest sentit, presenta en les seves sales peces rellevants de diverses col·leccions privades, com és del cas de la col·lecció de l’Hotel Claris de Barcelona-Museu Egipci de Barcelona i la col·lecció arqueològica Duran Vall-llosera.
aqui podeu veure la col.lecció
noticies
Properament:

Escriptures. Símbols, paraules, poders.
La primera exposició temporal del Museu de Cultures del Món mostrarà de quina manera l’escriptura, nascuda originalment com a instrument de conservació i difusió de la paraula, ha esdevingut un referent simbòlic de la cultura a la qual pertany i evoca claus identitàries i col·lectives.
agraïments i credits