Col·lecció Privada 6. Eivissa
historia

Col·lecció privada que anomenem “numero 6” formada per divers material procedent de jaciments de l’illa d’Eivissa, creada originalment per J. Román i Calvet.
 És així com podem trobar en una primera publicació de 1906 (A), la descripció d’alguns dels objectes amb iconografia Egípcia que hi formaven part. Concretament una figureta antropomorfa d’un Horus hieracocèfal  i un amulet del tipus Placa rectangular.

La col·lecció fou venuda l’actual propietari en 1941 per la Sra. Josefina Román. Al voltant dels anys 1980, va ser visitada per els doctors Josep Padró i Jordi Fernández, comptabilitzant el professor Padró, 6 escarabeus i 12 amulets, que descriu a la publicació (B).

El mateix any, de 2014, els amulets son reflectits en una quantitat de setze, amb descripció, dades i imatges a (C).

bibliografia citada

A.- ROMÁN y CALVET, J.(1906): Los Nombres e importancia arqueológica de las Islas Pythiusas, Barcelona.

B.- PADRÖ i PARCERISA, J.(2014): Escarabeus d’Eivissa de la col·lecció Lluís Llobet. Treballs del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, Nº72. In Amicitia. Miscel·lània d’estudis en homenatge a Jordi H. Fernández, pag. 517-521.

C.- LÓPEZ-GRANDE M.J., VELÄZQUEZ F., FERNÁNDEZ J. H., MEZQUIDA A. (2014) Amuletos de Iconografía Egipcia procedentes de Ibiza. Museu Arqueològic d’Eivissa. Eivissa.

altres
noticies
agraïments i credits