Una nova mostra de l’Antic Egipte, resideix a Catalunya
Una nova mostra de l’Antic Egipte, resideix a Catalunya, oberta al públic, ens permet apropar-nos a l’antiga civilització del Nil.
Sols tenim que arribar-nos a la bonica vila de Figuerola del Camp, a la comarca de l’Alt Camp, a tocar de Valls.

Entre els seus carrers s’amaga el resultat del afany de recuperar, cuidar i ensenyar el legat dels nostres avantpassats, dels nostres predecessors, no sols, en un passeig per el que ens es mes proper com les cultures de la Mediterrània, si no que, també, dona un vol per tot el mon antic.

En unes instal•lacions molt dignes, podem veure el treball de la Fundació Privada Catalana per a l’Arqueologia Iberica (FPCAI), son evidents en l’exposició, els esforços realitzats en la restauració i conservació de tot el material, estant ara enfeinats en completar les tasques de catalogació, albira aquesta col•lecció poder arribar a ser una referència, en l’estudi de l’arqueologia, l’art i l’historia, tot plegat sense sortir del nostre País.

Però, avui sols us parlo, del que pertoca en aquest lloc d’intercanvi, l’Antic Egipte.
La col•lecció actual de la FPCAI, que descriu l’antic Egipte esta formada per una quarantena d’obres, de les que hi han, algunes en préstec per exposicions itinerants, con son el cas del cartonatge d’una mòmia, una mascara funerària i uns uixebtis o xuabtis, que estan a l’exposició; L’Altra Cara de la Vida, a càrrec de la Fundació Memora i dins de la seva Col•lecció d’Art i Cultura Funerària. (https://egipte.org/?page_id=2828)

Entre les altres vitrines, també podem esbrinar algunes mostres del nostre estimat Egipte, innegable demostració de l’influencia de les cultures orientals del mediterrani en les relacions amb els pobles de l’altre extrem de la mar. Escarabeus púnics, en son una petita mostra que també podem veure entre les nombroses vitrines i estants d’aquest agradable museu, un pou del saber, sens dubte.

Adreça: carrer Església, núm. 3. Figuerola del camp
Contacte per a visita concertada: 977 630 175

Aquí podeu fer una ullada a les peces, en un treball recopilatori, inacabat:
https://egipte.org/?page_id=4478
I aqui per saber mes del Museu:
https://egipte.org/?page_id=4550