Biblioteca Pública Arús
.
Passeig Sant Joan 23
08010 Barcelona
tel.932322404
arus@bpa.es
www.bpa.es
localitzador mapa virtual41º23’33,72″N  2º10’42,68″E
Historia
La Biblioteca Pública Arús, fundada l’any 1895 gràcies a Rossend Arús, s’ha convertit en un centre de recerca especialitzat en movimients socials contemporanis i producció bibliogràfica del segle XIX i inicis del XX.
La Biblioteca és d’accés públic, tot i que per la singularitat del seu fons, va adreçada a tot aquell investigador o persona interessada en consultar sobre la cultura i la societat del segle XIX i principis del XX i als estudiants universitaris.
 
 
Publicació

A la Biblioteca Pública Arús, a Barcelona, tenim l’excepcional oportunitat de veure un exemplar de l'edició del 1843 del llibre Égypte ancienne, de Jacques-Joseph Champollion, conegut com Champollion-Figeac (1778-1867).
Arqueoleg francès, germà de
l’il·lustre egiptòleg Jean-François Champollion, Jacques-Joseph va néixer a Figeac, departament de Lot, al si d’una família originària de Valbonnais, en el Delfinado. Dotze anys major que el seu germà Jean-François, va ser el seu preceptor i li va transmetre la seva passió per l’arqueologia. Fins i tot sent un gran erudit, sempre es va mantenir en l’ombra, en el seu afany per formar el seu germà petit. Després de la mort prematura d’aquest als 41 anys, Jacques-Joseph editarà alguns dels seus treballs inacabats, en els quals ja havia contribuït àmpliament.
Va morir a Fontainebleau el 1867 i va ser enterrat al Cementiri de Père-Lachaise a París al costat del seu germà.

 

  

  

  
procedencia imatges
  • Logotip Biblioteca / plana web www.bpa.es
  • Fotografies exterior i interior / webmaster
  • Fotografies amb autorització Biblioteca Arús.
agraïments i credits
 Sr Josep Brunet, Gerent del Patronat de la Biblioteca Arús. La signatura és 43-3-19.