Col·lecció Egipcia Hotel Claris

.

.
Hotel Claris Barcelona
Pau Claris, 150
08007 Barcelona
www.hotelclaris.com

historia
Situat al Palau Vedruna, de principis del segle XX, l’hotel Claris desprèn elegància i bon gust en la seva impressionant arquitectura. La construcció de l’hotel, el 1992, va respectar la façana original de l’edifici per integrar-lo amb el seu entorn.
Actualment, l’exposició consta aproximadament de 40 peces que il•lustren la major part dels períodes cronològics en què es divideix la història d’Egipte. Des de l’Imperi Antic (2659-2134 aC) fins a l’època romana (segle II dC).
bibliografia
  • Clos Llombart J. Mí querido Nilo: ayer encontré la pirámide perdida. ATALAYA, barcelona 2002
  • Clos, J. y Gonzálvez, L.M., Los Tesoros del Clarís, Madrid, 1993
  • García Castro, J.A., “Museo Clarís (Barcelona)”, Revista de Arqueología137, Madrid, 1992 .
altres referencies

Jordi Clos, promotor i president de Derby Hotels Collection, és un apassionat dels hotels, l’art, la cultura i Barcelona. Reconegut a Espanya per la seva activitat de col•leccionista, estudiós i mecenes de l’art, és també conegut per la fundació i tutela del Museu Egipci de Barcelona – Fundacio Arqueològica Clos – col•lecció privada més important d’Espanya i una de les més rellevants d’Europa-, les seves excavacions arqueològiques i l’Escola d’Egiptologia que promou. I és qeu des del seu inici, la Fundació s’ha compromès amb la investigació, l’estudi i la difusió de l’antic Egipte; i ha desenvolupat, amb recursos totalment privats, un ampli ventall d’activitats a favor de la cultura i l’art del món antic.

.
noticies
agraïments i credits
Visita virtual, accediu al primer pis:
http://www.hotelespanoramicos.com/VR_Claris/virtualtour.html