Micromundi. Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú
.

.
Micromundi. Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú.
Pl. Prat de St. Pere, 15,
17850 Besalú
Tel. +34 972591842
museuminiatures.com

historia

Exposa més de 2.000 peces de miniatures i microminiatures elaborades per artistes d’arreu del món organitzades temàticament. Es tracta d’una de les col·leccions més completes i variades d’Europa i la primera de Catalunya d’aquest tipus. Un món màgic i fantàstic on trobarem l’art de l’impossible.
L’origen del Museu es troba en la vocació i la formació artística de joier i col·leccionista del seu creador, Lluís Carreras i Cristofol. El gust pel treball ben fet, delicat i minuciós, i l’interès des de molt jove per les peces petites l’han portat a tenir una interessant col·lecció de miniatures i microminiatures. Més de 5.000 peces elaborades per artistes russos, mexicans, xinesos, francesos, italians, belgues, anglesos, espanyols.
A partir del 1999, en considerar el valor artístic de la seva col·lecció, va creure que seria molt interessant museïtzar-la, a fi de poder mostrar-la al públic. Des d’aleshores tots els seus esforços van estar dirigits a projectar el Museu.

El lloc oportú era Besalú, un municipi que presenta una gran riquesa patrimonial, històrica i artística, i alhora amb una situació geogràfica excel·lent.

L’edifici adient per ubicar el Museu, és la casa coneguda com a Cal Coro, situada en el lloc on antigament hi havia l’abadia de Sant Pere.

bibliografia
http://konenko.net/index-en.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Anatoly_Konenko
principal
El que ens duu fins aquest curios museu es l’existencia, del que pot ser, el papir més petit del món.
.
noticies
agraïments i credits