Museu Municipal de Nàutica del Masnou
.
Edifici Centre
Carrer Josep Pujadas Truch, 1A
08320 El Masnou
Telèfon: 93 557 18 30
museu.nautica@elmasnou.cat
patrimonielmasnou.blogspot.com.es
El Museu Municipal de Nàutica del Masnou és un museu de titularitat municipal que té com a eix vertebrador la relació del Masnou amb el mar. Forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i l’Associació de Museus Marítims de la Mediterrània.
El Museu gestiona també l’Escola Municipal de Maquetisme Naval; a més, publica des de l’any 1990 una revista d’història local anomenada La Roca de Xeix, i bianualment, des de 2001, convoca la Beca d’Investigació i Recerca Local.
Aqui podeu veure la col.lecció
historia
El Museu Municipal de Nàutica del Masnou va néixer com a fruit de l’esforç i la iniciativa d’un grup de ciutadans entusiasmats per conservar el patrimoni històric i cultural de la vila. Els seus orígens es remunten a l’any 1957 amb la creació d’un Patronat de gestió que consolidà els seus projectes el 1962 amb la inauguració de l’ales hores anomenat Museu Històric Arqueològic.
Tot i que inicialment el Museu es va centrar en la conservació i divulgació de peces arqueològiques procedents d’excavacions realitzades al Masnou, l’element marítim anà adquirint importància fins a esdevenir-ne emblemàtic. És per això que l’any 1990, els membres del Patronat acordaren denominar-lo Museu Municipal de Nàutica del Masnou.
L’Ajuntament del Masnou ha dut a terme importants tasques de recuperació i conservació del patrimoni marítim, amb l’objectiu de fer-ne difusió. Per tal de modernitzar-lo, es va tancar l’any 1999 per obrir-lo al públic totalment reformat i en unes noves instal·lacions l’any 2001.
bibliografia
Catàleg de les col·leccions del Patronat Municipal. Museu Municipal. Ajuntament del Masnou. 2005, coordinació Cristina Espuga i Condal.
altres referencies
Aqui podeu veure la col.lecció
noticies
agraïments i credits
Sra. Cristina Espuga Condal