prehistoriavalencia010
.
Propietat de Museu Prehistoria Valencia
 • Aquesta obra forma part del fons del Museu de Prehistoria de Valencia.
nom
Amulet Cobra
mides
11 x 13 x 5 mm
material
Pasta vidrada groguenca
procedencia
Eivissa
època/dinastia
VI-IV
referencies
 • Número d’inventari SIP 4895
 • Uadjet
 • Adquisició del S.I.P. (Servei investigacio prehistoria de Valencia) en 1930 a Pérez-Cabrero i Tur.
comentaris
 • Són diverses les deesses serp a Egipte, sent la més popular Uto (La senyora de les flames, ja que escopia foc contra els enemics del rei), la terrible deessa de Buto (Delta), protectora del rei del Baix Egipte, que duia al seu front. El seu nom el trobem transcrit de múltiples formes com:Aorot, Merseger, Onkh-Neter. Annut, Sat. Seqer. Shem-remtu. Urt hekat, Zet. Mertseger, Uadjet, Djet, sent la mes popular la de Ureo o Uraeus. Classificat per F.Petri amb el número 58. Localització en la mòmia: al front, al collaret, al pit, l’estómac, als peus.
bibliografia
 1. Andrews, Carol. 1994 Amulets of Ancient Egypt. University of Texas Press, Austin.
 2. Petrie, W.M. Flinders. 1914 Amulets. Constable & Company, London, UK.
 3. Fernandez Jordi H. – Padro Josep. Amuletos tipo egipcio museo arqueologico de Ibiza. Treball MAI.1986.
 4. Padro Josep. Divinidades Egipcias en Ibiza. I-V Jornadas de Arqueología Fenicio-Púnica . Ibiza 1986-89.Museu Arqueològic d’Eivissa
 5. Ortiz García J., Los Amuletos de tipo Egipcio de la colección Pérez-Cabrero i Tur del Museo de Prehistória de Valencia. Sagvntvm (P.A.L.V.)44, 2012: 111-119
 6. Fletcher D., Museo de prehistoria de la ciudad de valencia. 1974 Valencia
 7. Gamer-Wallert Ingrid. Ägyptische und ägyptisierende Funde von der iberichen Halbinsel, Beihefte zum Tübinger Atlas des Vorderen Orients, Reihe B, Nr.21, Wiesbaden, 1978.
 8. Almagro Gorbea MJ., Influencias egipcias en la iconografia religiosa fenicio-púnica de la Peninsula Ibérica. 1994. Vol 2. Madrid 1994.
procedencia imatges
 • Propietat de Museu Prehistoria de Valencia
 • Imatges extretes de la publicació: Los Amuletos de tipo Egipcio de la Colección Pérez-Cabrero i Tur del Museo de Prehistória de Valencia, Sagvntvum 44. de 2012, del que es autor en Jónatan Ortiz García, aixi com tambe de les imatges que en surtent.
  modificat  04/10/2014