La Petita joia del mes

En el Museu Arqueològic del Vendrell  trobem aquest escarabeu d’origen púnic resultant dels freqüents intercanvis entre aquest pobles i els antics habitants de la Hispània (terra de conills), de productes com els agrícoles, i de minerals con l’estany o la plata que a la vegada eran portats entre altres indrets al nostre estimat Egipte. Molt probablement no és de fabricació egípcia si no que és una imitació feta pels fenicis, donada la molta aceptació d’aquests amulets en el món funerari i/o religiós pre iber.

 

Categories: Peces

Entrades relacionades

General

El que hi ha d’egipcià a un museu català – Museu de les Terres de l’Ebre

El que hi ha d’egipcià a un museu català Museu de les Terres de l’Ebre Creat el 2011, és un espai museístic dedicat a la historia, l’etnografia, l’ecologia, l’economia i la geografia del delta de Llegiu més…

General

El que hi ha d’egipcià a un museu català – Biblioteca Museu Víctor Balaguer

El que hi ha d’egipcià a un museu català Biblioteca Museu Víctor Balaguer Aquesta institució, va ser fundada l’any 1884 per l’intel·lectual i polític liberal Victor Balaguer i Cirera (1824-1901) amb el fi de fomentar Llegiu més…

General

El que hi ha d’egipcià a un museu català – Museu Frederic Marès

El que hi ha d’egipcià a un museu català Museu Frederic Marès Aquest museu, ubicat al barri gòtic barceloní, va ser creat per l’escultor , crític d’art i col·leccionista Frederic Marés i Deulovol (1893-1991). La Llegiu més…