La Petita joia del mes

En el Museu Arqueològic del Vendrell  trobem aquest escarabeu d’origen púnic resultant dels freqüents intercanvis entre aquest pobles i els antics habitants de la Hispània (terra de conills), de productes com els agrícoles, i de minerals con l’estany o la plata que a la vegada eran portats entre altres indrets al nostre estimat Egipte. Molt probablement no és de fabricació egípcia si no que és una imitació feta pels fenicis, donada la molta aceptació d’aquests amulets en el món funerari i/o religiós pre iber.

 

Categories: Peces

Entrades relacionades

MUSEUS

Les noves referencies del Museu Egipci de Barcelona

Les noves referencies del Museu Egipci de Barcelona Amb l’ocasió del 25é aniversari (si es que cal una raó) , el Museu ha ampliat el seu fonts amb 18 noves obres de l’antic Egipte. Ha estat Llegiu més…

General

Un escarabeu egipci procedent de Mallorca

Anvers i revers del escarabeu egipci de Mallorca (fotos de Cristòfor Veny cedides a l’autor, preparades per R. Àlvarez). Un escarabeu egipci procedent de Mallorca De Mallorca procedeix un escarabeu; l’única peça egípcia que, amb certa seguretat, Llegiu més…

General

El que hi ha d’egipcià a un museu català – Museu de les Terres de l’Ebre

El que hi ha d’egipcià a un museu català Museu de les Terres de l’Ebre Creat el 2011, és un espai museístic dedicat a la historia, l’etnografia, l’ecologia, l’economia i la geografia del delta de Llegiu més…