La Petita joia del mes

En el Museu Arqueològic del Vendrell  trobem aquest escarabeu d’origen púnic resultant dels freqüents intercanvis entre aquest pobles i els antics habitants de la Hispània (terra de conills), de productes com els agrícoles, i de minerals con l’estany o la plata que a la vegada eran portats entre altres indrets al nostre estimat Egipte. Molt probablement no és de fabricació egípcia si no que és una imitació feta pels fenicis, donada la molta aceptació d’aquests amulets en el món funerari i/o religiós pre iber.

 

Categories: Peces

Entrades relacionades

General

Els Semis de la seca d’Ebusus dels museus catalans – 1a. Collita.

Els Semis de la seca d’Ebusus dels museus catalans – 1a. Collita. Encunyades des de el segle IV aC., els Semis que trobem son majoritàriament datats com a moneda Republicana, eina del comerç cartaginès, circulen Llegiu més…

Peces

Terracota amb la corona Hedjet al museu d’Ullastret

Terracota amb la corona Hedjet al museu d’Ullastret Afegim al recopilatori corresponent al Museu d’Ullastret aquesta terracota de procedència púnica, datada al segle III aC. Que duu una corona tronc-cònica a la manera de la Llegiu més…

Peces

Una nova figura d’Isis al Museu Bíblic Tarraconense

Una nova figura d’Isis al Museu Bíblic Tarraconense Incorporem al recopilatori del Museu Bíblic Tarraconense, la figura de la deessa Isis que podeu veure a la imatge adjunta. Germana i esposa d’Osiris i mare d’Harpòcrates Llegiu més…