Ajudam a trobar una col·lecció

Desitjaria si algú amb pot ajudar a localitzar una col·lecció de objectes egipcis o egipciants (probablement de procedència Ebusitana). Tant Josep Padró en la seva Collections Egyptienne des musees de la Catalogne , Barcelona 2001, com Ingrid Gamer-Wallert en la seva Funde (1978), ens parlen de l’existència d’aquestes, en el Museu de la Virreina de Barcelona. Realitzades les consultes oportunes en aquesta entitat em diuen que aquest museu ja no te cap col·lecció estable, i que els treballadors mes antics no recorden res al respecte.
Temps desprès arriba ales meves mans la publicació de l’any 1958 (San Jorge ) de la Diputació de Barcelona. On  el pare Sebastià Bartina donant gracies al conservador en aquells temps (1957) del Museu de Artes Decorativas de Barcelona, Sr. Francisco de Paula, menciona detalladament i ensenya algunes fotografies , de l’indicada col·lecció que sembla ser pertanyia a Emili Cabot Rovira que va ser maquetista de joies i col·leccionista d’art, nat el 1854 i mort el 1924. I fins aquí he arribat, he contactat amb l’actual museu d’arts decoratives, i encara no he rebut resposta. Pot ser que algú de vosaltres sàpiga quelcom ? Qualsevol informació la rebre amb gust.

Categories: General

Entrades relacionades

General

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei Àmfora de cos globular acanalat amb nanses del tipus Egloft 167, trobada en excavació realitzada l’Arxiu Administratiu de Barcelona, entre el palau Requesens i la muralla Llegiu més…

General

Una nova aportació: Figureta de Nefertum

Una nova aportació al nostre recopilatori, procedent d’una col·lecció privada, una figureta votiva de bronze i intacte, del déu Nefertum. Mesura 68 mm. Període Tarda. Nefertum, és el déu de la planta de lotus i una divinitat solar Llegiu més…

General

Saps ? Tenim més de 135 Uixebtis a nostre país.

Saps ? Tenim més de 135 Uixebtis a nostre país. Poc a poc anirem obrim la capsa de dades.