Recordant al Dr. Josep Vallés i Barceló

Nat a Capçanes el 25/10/1889, morí el 30/06/1965.
Fou ordenat sacerdot el 29/05/1915, canonge de la catedral de Tarragona des de 1923 fins 1965, professor de Sagrades Escriptures en el Seminari Conciliar Pontifici de Tarragona i a la Universitat Pontifícia Tarraconense, estan també vinculat al Pontificio Istituto Bíblico a Roma.
A traves dels seus viatges a Terra Santa i altres països de l’Orient Mitja va recollir peces arqueològiques, mapes, reproduccions i objectes de culte relacionats amb el mon de la Bíblia, que tot seguit va anar dipositant al Seminari i que varen donar peu al Museu Bíblic del Seminari Pontifici de Tarragona. On podem gaudir d’una excelent col·lecció d’antic Egipte. El Dr. Vallés imaginà aquest museu com un eina al servei de la cultura i la fe, les seves paraules defineixen millor el que diem:

Dit a La Veu de Tarragona del 14 de gener de 1932:
[…] el Museu és una exigència pedagògica: ensenyar veient, ensenyar palpant, ensenyar construint, ¡aquest és l’ideal!

Avui, la sala de la Conquesta de Canaan a l’època dels Macabeus, al Museu Bíblic de Tarragona, creat per ell, duu el seu nom.

Categories: General

Entrades relacionades

General

Un escarabeu egipci procedent de Mallorca

Anvers i revers del escarabeu egipci de Mallorca (fotos de Cristòfor Veny cedides a l’autor, preparades per R. Àlvarez). Un escarabeu egipci procedent de Mallorca De Mallorca procedeix un escarabeu; l’única peça egípcia que, amb certa seguretat, Llegiu més…

General

Fundació Duran Vall-Llosera

Fundació Duran Vall-Llosera En Pere Duran i Farell (Caldes de Montbui 1921 – Barcelona 1999), empresari, enginyer, humanista, mecenes i home bo. Creu de Sant Jordi el 1982. Fou el fundador de la Fundació Duran Vall-Llosera, Llegiu més…

General

El que hi ha d’egipcià a un museu català – Museu de les Terres de l’Ebre

El que hi ha d’egipcià a un museu català Museu de les Terres de l’Ebre Creat el 2011, és un espai museístic dedicat a la historia, l’etnografia, l’ecologia, l’economia i la geografia del delta de Llegiu més…