Recordant al Dr. Josep Vallés i Barceló

Nat a Capçanes el 25/10/1889, morí el 30/06/1965.
Fou ordenat sacerdot el 29/05/1915, canonge de la catedral de Tarragona des de 1923 fins 1965, professor de Sagrades Escriptures en el Seminari Conciliar Pontifici de Tarragona i a la Universitat Pontifícia Tarraconense, estan també vinculat al Pontificio Istituto Bíblico a Roma.
A traves dels seus viatges a Terra Santa i altres països de l’Orient Mitja va recollir peces arqueològiques, mapes, reproduccions i objectes de culte relacionats amb el mon de la Bíblia, que tot seguit va anar dipositant al Seminari i que varen donar peu al Museu Bíblic del Seminari Pontifici de Tarragona. On podem gaudir d’una excelent col·lecció d’antic Egipte. El Dr. Vallés imaginà aquest museu com un eina al servei de la cultura i la fe, les seves paraules defineixen millor el que diem:

Dit a La Veu de Tarragona del 14 de gener de 1932:
[…] el Museu és una exigència pedagògica: ensenyar veient, ensenyar palpant, ensenyar construint, ¡aquest és l’ideal!

Avui, la sala de la Conquesta de Canaan a l’època dels Macabeus, al Museu Bíblic de Tarragona, creat per ell, duu el seu nom.

Categories: General

Entrades relacionades

General

Museu del Puig des Molins a Eivissa

El Puig des Molins és un petit turó situat al sud-oest de la badia d’Eivissa que rep el seu nom dels molins de vent que coronen el seu cim des d’almenys el segle XIV. Va Llegiu més…

General

Col·lecció Juan Mercé

Col·lecció Juan Mercé La anomenada col·lecció Juan Mercé esta formada per mes de un centenar d’objectes, encara que especialitzada en ceràmica i vaixella de pedra , de la que el Museu Egipci de Barcelona ens Llegiu més…

General

Col·lecció Manolo March

Col·lecció Manolo March El déu Ptah-Sokar-Osiris, divinitat sincrètica que uneix les funcions d ‘Osiris déu dels morts, i les dels déus menfites Ptah i Sokar. Fusta estucada i policromada. Finals de la baixa Època, 350 Llegiu més…