Els papirs: P. Mallorca I i P.Mallorca II – La darrera descoberta de la Dra. Marina Escolano-Poveda de la Johns Hopkins University.
El Museu Bíblic de Mallorca poseig uns fracments de papirs escrits en jeroglific i en demotic, tractantse aquest dels unics escrits amb aquesta escriptura, junt amb un tros de ceramica del Museu de Montserrat, que hi ha a Catalunya.
El 2015 la egiptòloga Dra. Marina Escolano-Poveda (Johns Hopkins University) va identificar els fragments de papir escrits en hieràtic, conservats al Museu Bíblic de Palma de Mallorca, com a part del rotllo P. Berlin 3024, corresponent tant al començament perdut del Debat entre un Home i el seu Ba , com a la continuació del Conte del Pastor.
Després de dos anys d’intens estudi filològic, paleogràfic, papirològic i històric tant a Mallorca com a Berlín, els resultats d’aquesta investigació han estat publicats el 2017 per la prestigiosa revista egiptològica Zeitschrift für Ägyptische Sprache und Altertumskunde ( ZAS ) en un article titulat: New Fragments of Papyrus Berlin 3024. The Missing Beginning of the Debat between a Man and his Ba and the Continuation of the Tale of the Herdsman(P. Mallorca I and II) “.

Referencia de la publicació::
Escolano-Poveda, M. (2017). New Fragments of Papyrus Berlin 3024. Zeitschrift für Ägyptische Sprache und Altertumskunde, 144(1), pp. 16-54. Retrieved 23 Nov. 2017, from doi:10.1515/zaes-2017-0002