• Primera aproximació estadística, als vestigis de l’Egipte antic, en els museus i col·leccions catalanes. (*)
  • Introducció i Objectiu

Introducció.-

Les restes materials, egípcies i egipticiants, allotjades als museus i a altres institucions catalanes, així com les dipositades en col·leccions privades, han estat motiu d’estudi de fa molt de temps.

Farem menció a la bibliografia i als autors en tot aquest treball, però es necessari  prendre esment a la tasca realitzada per els professors; Dr. Josep Padró i el finat Sr. Llorenç Baques, en aquest àmbit. Que han estat i son referència imprescindible d’aquesta recerca.   

Objectiu 

  • Recopilatori gràfic dels restes materials Egipcis i egipticiants antics als territoris de parla catalana. i el seu estudi.

Ens ha estat evident la dificultat de realitzar aquest treball, sense les premisses de la paciència i la constància, l’èxit d’aquest, sols és possible gracies al factor humà, el dels responsables i conservadors de les diferents entitats depositaries d’aquestes obres d’art.  Sovint els mitjans personals i físics son escassos, per atendre les demandes del mon acadèmic, les exigències d’uns espais expositius atractius als visitants i tenir unes instal·lacions funcionals, al mateix temps que un fons ben conservat i documentat. La dispersió en el territori i l’àmbit privat on predomina la desconfiança, son altres entrebancs.

(*)De les primeres 2.500 imatges recopilades. El treball continua. Es indubtable l’existència de molts mes objectes egipcis i egipticiants a col·leccions privades, en mans de particulars com a peça única i inclòs en fons d’alguns museus, en alguns casos no ens son facilitades les fotografies, per el fet de ser peces no documentades o que el seu estudi encara no ha estat publicat.

Àmbits

Geogràfic.- Temporal.- Procedencia.- Tipus.- Materials.-

Agraïments.-

Bibliografia.-

Categories: General

Entrades relacionades

General

Una nova aportació: Figureta de Nefertum

Una nova aportació al nostre recopilatori, procedent d’una col·lecció privada, una figureta votiva de bronze i intacte, del déu Nefertum. Mesura 68 mm. Període Tarda. Nefertum, és el déu de la planta de lotus i una divinitat solar Llegiu més…

General

Saps ? Tenim més de 135 Uixebtis a nostre país.

Saps ? Tenim més de 135 Uixebtis a nostre país. Poc a poc anirem obrim la capsa de dades.

General

Un bou Apis, nova incorporació al nostre repositori digital.

Un bou Apis, nova incorporació al nostre repositori digital. Aquesta figura votiva del bou Apis, que du el disc de sol amb un ureu entre les banyes, es la nova incorporació de la col·lecció privada Llegiu més…