• Primera aproximació estadística, als vestigis de l’Egipte antic, en els museus i col·leccions catalanes. (*)
  • Introducció i Objectiu

Introducció.-

Les restes materials, egípcies i egipticiants, allotjades als museus i a altres institucions catalanes, així com les dipositades en col·leccions privades, han estat motiu d’estudi de fa molt de temps.

Farem menció a la bibliografia i als autors en tot aquest treball, però es necessari  prendre esment a la tasca realitzada per els professors; Dr. Josep Padró i el finat Sr. Llorenç Baques, en aquest àmbit. Que han estat i son referència imprescindible d’aquesta recerca.   

Objectiu 

  • Recopilatori gràfic dels restes materials Egipcis i egipticiants antics als territoris de parla catalana. i el seu estudi.

Ens ha estat evident la dificultat de realitzar aquest treball, sense les premisses de la paciència i la constància, l’èxit d’aquest, sols és possible gracies al factor humà, el dels responsables i conservadors de les diferents entitats depositaries d’aquestes obres d’art.  Sovint els mitjans personals i físics son escassos, per atendre les demandes del mon acadèmic, les exigències d’uns espais expositius atractius als visitants i tenir unes instal·lacions funcionals, al mateix temps que un fons ben conservat i documentat. La dispersió en el territori i l’àmbit privat on predomina la desconfiança, son altres entrebancs.

(*)De les primeres 2.500 imatges recopilades. El treball continua. Es indubtable l’existència de molts mes objectes egipcis i egipticiants a col·leccions privades, en mans de particulars com a peça única i inclòs en fons d’alguns museus, en alguns casos no ens son facilitades les fotografies, per el fet de ser peces no documentades o que el seu estudi encara no ha estat publicat.

Àmbits

Geogràfic.- Temporal.- Procedencia.- Tipus.- Materials.-

Agraïments.-

Bibliografia.-

Categories: General

Entrades relacionades

General

Un Horus molt ben conservat, trobat a la necròpolis El Cigarralejo

Un Horus molt ben conservat, trobat a la necròpolis El Cigarralejo  Trobat a la necròpolis del conjunt ibèric del Cigarralejo, a la població de Mula, a tocar del Baix Segura, concretament a sepultura numero T-180. Llegiu més…

General

Figura antropomorfa amb cap de Falcó. Horus

El Museu Municipal «Jerónimo Molina» de Jumella, a la comarca de l’Altiplà es depositari d’aquesta figureta d’Horus, trobada al jaciment de lanecròpoli del “poblado” a Coimbra del Barranco Ancho.Emmotllada en pasta i vidrada, mesura 37 x Llegiu més…

General

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei Àmfora de cos globular acanalat amb nanses del tipus Egloft 167, trobada en excavació realitzada l’Arxiu Administratiu de Barcelona, entre el palau Requesens i la muralla Llegiu més…