El Museu Municipal «Jerónimo Molina» de Jumella, a la comarca de l’Altiplà es depositari d’aquesta figureta d’Horus, trobada al jaciment de lanecròpoli del “poblado” a Coimbra del Barranco Ancho.
Emmotllada en pasta i vidrada, mesura 37 x 8 mm. Du un forat trasversal. Es catalogada amb la referencia COI-T213 S/N a la publicación:

Pavía Page, M. (2015). Amuletos de tipo egipcio presentes en la región de Murcia. “I Encuentro de Jóvenes Investigadores en Arqueología de la Región de Murcia ‘De la Arqueología Prehistórica a la Arqueología Industrial’”, Fernández Díaz, A. (ed.), Murcia, Universidad de Murcia.

Fill d’Osiris i Isis i venjador del seu pare, després de derrotar al seu assassí Set. Déu del Cel, se’l representa sota la forma de falcó o, simplement, amb el cap d’aquest animal. Adorat primitivament en diverses localitats del Delta, així com a Edfu a l’Alt Egipte. Se’l considerava el primer Rei d’Egipte, i se’l representa tocat amb la doble corona dels faraons. No és fàcil distingir els amulets que volen representar les figures de Horus i Re, que estaven tan íntimament units. L’única convenció és interpretar a Horo com la figura d’un falcó amb la doble corona dels faraons i els que tenen al disc solar sobre el cap com Re.