Amulets de tipus egipci de l’aixovar funerari de la tomba 586 de la necròpolis del Cabecico del Tesoro al conjunt arqueològic ibèric del Verolay a Santo Angel. Depositat al Museu Arqueològic de Murcia.

  1. Figureta Horus, de faiança verdosa, mesura 60 x 18 x 8 mil·límetres , datació segles V – I aC.
  • Figureta Bastet, de faiança verd clar, mesura 28 x 9 x 5 mil·límetres, datació segles III – I aC.
  • Figureta Tueris, de faiança, mesura 25 x 9 x 7 mil·límetres, datació segles III – I aC.
  • Figureta falcó Horus, de faiança clara, mesura 24 x 14 x 7 mil·límetres, datació segles III – I aC.
  • Figureta Patec, de pasta vítria groguenca clara, mesura 26 x 10 x 7 mil·límetres, datació segles III – I aC-
  • Escarabeu, de faiança verda, mesura 8 x 15 x 12 mil·límetres, datació segles III – I aC-
Categories: GeneralMUSEUSPeces

Entrades relacionades

General

Un Horus molt ben conservat, trobat a la necròpolis El Cigarralejo

Un Horus molt ben conservat, trobat a la necròpolis El Cigarralejo  Trobat a la necròpolis del conjunt ibèric del Cigarralejo, a la població de Mula, a tocar del Baix Segura, concretament a sepultura numero T-180. Llegiu més…

General

Figura antropomorfa amb cap de Falcó. Horus

El Museu Municipal «Jerónimo Molina» de Jumella, a la comarca de l’Altiplà es depositari d’aquesta figureta d’Horus, trobada al jaciment de lanecròpoli del “poblado” a Coimbra del Barranco Ancho.Emmotllada en pasta i vidrada, mesura 37 x Llegiu més…

General

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei Àmfora de cos globular acanalat amb nanses del tipus Egloft 167, trobada en excavació realitzada l’Arxiu Administratiu de Barcelona, entre el palau Requesens i la muralla Llegiu més…