Amulets de tipus egipci de l’aixovar funerari de la tomba 586 de la necròpolis del Cabecico del Tesoro al conjunt arqueològic ibèric del Verolay a Santo Angel. Depositat al Museu Arqueològic de Murcia.

  1. Figureta Horus, de faiança verdosa, mesura 60 x 18 x 8 mil·límetres , datació segles V – I aC.
  • Figureta Bastet, de faiança verd clar, mesura 28 x 9 x 5 mil·límetres, datació segles III – I aC.
  • Figureta Tueris, de faiança, mesura 25 x 9 x 7 mil·límetres, datació segles III – I aC.
  • Figureta falcó Horus, de faiança clara, mesura 24 x 14 x 7 mil·límetres, datació segles III – I aC.
  • Figureta Patec, de pasta vítria groguenca clara, mesura 26 x 10 x 7 mil·límetres, datació segles III – I aC-
  • Escarabeu, de faiança verda, mesura 8 x 15 x 12 mil·límetres, datació segles III – I aC-
Categories: GeneralMUSEUSPeces

Entrades relacionades

General

Gerra de coll recte i base punxeguda del Museu d’Eivissa i Formentera

De pedra blanca, translúcida procedent del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, amb el numero de referencia: MAEF 2631, aquest atuell establer com de possible procedència egípcia, mesura 186 mm d’alçada màxima; 36 mm de diàmetre màxim Llegiu més…

General

Un Pesal o Exagium bizantí, d’Alexandria a casa nostre

Aquest pesal o exagium bizantí, de bronze, fou localitzat l’any 1946 en el castrum visigòtic de Puig Rom o Puig de les Muralles, a Roses, datat en el segle VII dC. En dipòsit al Monestir de Sant Pere de Galligants, Llegiu més…

General

Un escarabeu trobat al derelicte Mazarron I, al AQQVA

Un escarabeu trobat al derelicte Mazarron I, al ARQVA Aquesta vegada sumem al recopilatori, un escarabeu que esta dipositat al “Museu nacional de Arqueología Subacuática”  ARQVA. Es un escarabeu d’esteatita inserit en un suport de argent, Llegiu més…