Uixebti del farao Taharqa
Aquest Uixebti, que du escriptura jeroglífica i el cartutx reial del faraó Taharqa o Tarcus, és de Pedra, correspon a Baixa Època. 25a.
La podem contemplar al Cosmo Caixa amb seu a Barcelona. Aquesta prestigiosa institucional d’àmbit cultural, pertanyent  a l’Obra Social de l’ institució financera Catalana “La Caixa”, disposa en la seva exposició permanent,  i com a complement didàctic,  d’aquest material de procedència Egípcia.
Tot ell permet comunicar els conceptes d’Escriptura i Alfabet al visitant.
veure col.lecció de Cosmo Caixa

Categories: MUSEUSPeces

Entrades relacionades

General

Amulets de tipus egipci de l’aixovar funerari de la tomba 586 de la necròpolis del “Cabecico del Tesoro”

Amulets de tipus egipci de l’aixovar funerari de la tomba 586 de la necròpolis del Cabecico del Tesoro al conjunt arqueològic ibèric del Verolay a Santo Angel. Depositat al Museu Arqueològic de Murcia. Figureta Horus, Llegiu més…

General

Figura antropomorfa amb cap de Falcó. Horus

El Museu Municipal «Jerónimo Molina» de Jumella, a la comarca de l’Altiplà es depositari d’aquesta figureta d’Horus, trobada al jaciment de lanecròpoli del “poblado” a Coimbra del Barranco Ancho.Emmotllada en pasta i vidrada, mesura 37 x Llegiu més…

General

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei

Del Delta del Nil a la Plaza del Rei Àmfora de cos globular acanalat amb nanses del tipus Egloft 167, trobada en excavació realitzada l’Arxiu Administratiu de Barcelona, entre el palau Requesens i la muralla Llegiu més…