Col·lecció Manolo March

El déu Ptah-Sokar-Osiris, divinitat sincrètica que uneix les funcions d ‘Osiris déu dels morts, i les dels déus menfites Ptah i Sokar. Fusta estucada i policromada. Finals de la baixa Època, 350 aC.
Pertanyent al fons del Museu Egipci de Barcelona, procedeix de la col·lecció de la família March a Son Galcerán (Mallorca), fou la única obra procedent de l’Antic Egipte de tot el catàleg de la mateixa. La variada i extensa col·lecció fou subhastada el 2009 per Christie’s.
La figura de 46,30 cm d’alçada fou venuda entre els dies 28 i 29 d’octubre de 2009 per la quantitat de 4.375 lliures esterlines (Venda 7817 Lot 280).  Adquirida originalment el 1940 per Joan March Ordinas a Sa Costa Antiguitats de Palma a Mallorca.

Christie’s descriu la obra com:
Figura de Guix-fusta policromada de Ptah-Sokar-Osiris dels voltants del 6é-4rt segle aC. El déu momiforme portava un collaret ample, amb inscripció jeroglífica pintada, la base te un falco que llisca sobre una cavitat fent una ofrena. El fris disposa d’una dedicació amb jeroglífic.