Institut Cartogràfic de Catalunya i la seva Cartoteca Digital
Nova troballa de material amb referència al nostre estimat Egipte. La Cartoteca de l’ Institut Cartogràfic de Catalunya posa a l’abast del públic 31497 documents cartogràfics digitals organitzats en col•leccions temàtiques. Hi podeu trobar, entre altres, mapes de Catalunya, mapes d’Espanya i d’Europa, mapes d’Amèrica, mapes d’Àsia i Oceania, mapes d’Àfrica i mapes del món i de grans regions des dels segle XVI fins a l’actualitat. La col•lecció de vistes de pobles de Catalunya i de tot el món és un testimoni del territori del s. XVI al s.XX.
El projecte de digitalització de la Cartoteca de Catalunya s’inicià el 2003 i en l’actualitat podeu navegar per les col•leccions o bé podeu fer cerques precises. Hi ha una cerca general per àrea geogràfica – situada en l’encapçalament – que busca els resultats per totes les col•leccions, i una cerca avançada que permet fer combinacions de tota mena.
Actualment es poden visualitzar 77 peces, entre mapes, gravats i imatges, amb referències l’Antic i modern Egipte.
Així com la seva biblioteca disposa de una edició de la Geographia de Claudi Ptolemeu de Sebastian Münster, publicada a Basilea l’any 1542, on també hi es reflectit en nostre estimat Egipte

Categories: GeneralMUSEUS