Un Horus molt ben conservat, trobat a la necròpolis El Cigarralejo 

Trobat a la necròpolis del conjunt ibèric del Cigarralejo, a la població de Mula, a tocar del Baix Segura, concretament a sepultura numero T-180. Fet de faiança verd clar, mesura 58 x 19 mm, du un forat transversal de secció rodona, manufacturada mitjançant emmotllament. Actualment exposada al Museu Monogràfic d’Art Ibèric El Cigarralejo de Mula a Murcia. És catalogada amb la referencia CIG-T180-1667 a la publicació:

Pavía Page, M. (2015). Amuletos de tipo egipcio presentes en la región de Murcia. “I Encuentro de Jóvenes Investigadores en Arqueología de la Región de Murcia ‘De la Arqueología Prehistórica a la Arqueología Industrial’”, Fernández Díaz, A. (ed.), Murcia, Universidad de Murcia.

Fill d’Osiris i Isis i venjador del seu pare, després de derrotar al seu assassí Set. Déu del Cel, se’l representa sota la forma de falcó o, simplement, amb el cap d’aquest animal. Adorat primitivament en diverses localitats del Delta, així com a Edfu a l’Alt Egipte. Se’l considerava el primer Rei d’Egipte, i se’l representa tocat amb la doble corona dels faraons.

Categories: General