El Museu Egipci de Barcelona-Fundació Arqueològica Clos
En el treball recopilatori de museus per tot l’orbe, amb col·leccions de l’Antic Egipte, hi ha un de molt especial per a un servidor, es tracta del museu de referència de la meva ciutat.
Efectivament al Museu Egipci de Barcelona – Fundació Arqueològica Clos, és el museu més important del nostre país, en nombre d’obres, tant exposades com en els seus fons, potser el valor o la importància de l’obra exposada sigui més subjectiu, però no així la quantitat, aproximadament 1000.
Col·lecció, fruit dels esforços personals del seu creador, Jordi Clos i Llombart (Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya), emprenedor català, enamorat de la cultura, i particularment d’Egipte.
Visitem doncs aquesta gran institució, aproximem-nos a la seva col·lecció, mitjançant la seva pàgina web i alguna de les peces que amablement ens han facilitat per al nostre coneixement.

Categories: MUSEUS

Entrades relacionades

General

Amulets de tipus egipci de l’aixovar funerari de la tomba 586 de la necròpolis del “Cabecico del Tesoro”

Amulets de tipus egipci de l’aixovar funerari de la tomba 586 de la necròpolis del Cabecico del Tesoro al conjunt arqueològic ibèric del Verolay a Santo Angel. Depositat al Museu Arqueològic de Murcia. Figureta Horus, Llegiu més…

General

Figura antropomorfa amb cap de Falcó. Horus

El Museu Municipal «Jerónimo Molina» de Jumella, a la comarca de l’Altiplà es depositari d’aquesta figureta d’Horus, trobada al jaciment de lanecròpoli del “poblado” a Coimbra del Barranco Ancho.Emmotllada en pasta i vidrada, mesura 37 x Llegiu més…

General

Una placa de Bes, inèdita.

Una placa de Bes, inèdita.Aquesta placa rectangular realitzada a motlle amb la figura del déu Bes, representat de cos sencer, amb els genolls flexionats i el seu característic plomall de set plomes. El rostre caricaturesc Llegiu més…