El Museu Egipci de Barcelona-Fundació Arqueològica Clos
En el treball recopilatori de museus per tot l’orbe, amb col·leccions de l’Antic Egipte, hi ha un de molt especial per a un servidor, es tracta del museu de referència de la meva ciutat.
Efectivament al Museu Egipci de Barcelona – Fundació Arqueològica Clos, és el museu més important del nostre país, en nombre d’obres, tant exposades com en els seus fons, potser el valor o la importància de l’obra exposada sigui més subjectiu, però no així la quantitat, aproximadament 1000.
Col·lecció, fruit dels esforços personals del seu creador, Jordi Clos i Llombart (Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya), emprenedor català, enamorat de la cultura, i particularment d’Egipte.
Visitem doncs aquesta gran institució, aproximem-nos a la seva col·lecció, mitjançant la seva pàgina web i alguna de les peces que amablement ens han facilitat per al nostre coneixement.

Categories: MUSEUS

Entrades relacionades

General

Una placa de Bes, inèdita.

Una placa de Bes, inèdita.Aquesta placa rectangular realitzada a motlle amb la figura del déu Bes, representat de cos sencer, amb els genolls flexionats i el seu característic plomall de set plomes. El rostre caricaturesc Llegiu més…

General

La Col·lecció Egipcia dels Amatller

La col·lecció egipcia dels Amatller El 1909 la família Amatller empren un viatge que els ha de portar fins a Egipte i al actual Sudan, sens dubte l’afició per la fotografia deixa la petjada del Llegiu més…

MUSEUS

La Nina del Museu de l’Art de la pell de Vic

La Nina del Museu de l’Art de la pell de Vic Nina egípcia. Cuir modelat i policromat, tot plegat de color fosc. Modelada en forma de nina. Presenta decoració amb tela enganxada i plata. Porta Llegiu més…