Afegim el Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo i Moltó d’Alcoi.
En el nostre caminar pels Països Catalans hem d’afegir aquest museu on podem també gaudir d’algunes referencies pseudoegipcies.
Un dels edificis més notoris que es conserven al nucli històric d’Alcoi és, sens dubte, l’antiga Casa de la Vila que trobem a la placeta del Carbó. Aquest ha estat destinat a diferents usos municipals des que l’any 1835 va deixar de ser la seu de l’Ajuntament.
L’any 1945 fou habilitat per a donar-hi cabuda a la col·lecció arqueològica de Camil Visedo i Moltó, principalment, i a altres obres d’art. En aquest any s’inaugurava el museu amb la denominació de Museu d’Art i Biblioteca Pública. Anys després, en 1958, passaria a denominar-se Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo i Moltó, en memòria del seu creador. Darrerament, l’edifici ha sofert una completa restauració interior, i també una notòria ampliació
Camil Visedo Moltó (Alcoi, 1876-1958), pioner en els estudis arqueològics a Alcoi i el seu àmbit comarcal, va alternar les seues activitats investigadores amb estudis geològics i excursions per les comarques septentrionals d’Alacant, que li van permetre reunir una important col·lecció de fòssils.
Al llarg de més de quaranta anys dedicats a la geologia i l’arqueologia, va reunir una important col·lecció que va llegar al Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi, del qual va ser el fundador i el primer conservador entre 1945 i 1958.

Categories: MUSEUS